Nedjelja, 3 prosinca, 2023
NaslovnicaZdravlje & LifestyleStudijom dokazano koloidno srebro kao moćan lijek protiv superbakterija

Studijom dokazano koloidno srebro kao moćan lijek protiv superbakterija

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„Silver bullet“

Nedavno smo objavili članak na temu koloidnog srebra kao prirodnog antibiotika i antiseptika, u kojem smo objasnili o čemu se radi i o kakvom se moćnom oružju u borbi protiv vanjskih neprijatelja našeg tijela radi. Sada, kada je pretjerana konzumacija farmaceutski proizvedenih antibiotika doprinijela stvaranju tzv. „superbakterija“, znanstvenici posežu za prirodnom medicinom koja je oduvijek ispravno funkcionirala, ali je bila sklonjena s očiju javnosti jer na nju nisu mogli staviti cijenu.

Nova studija potvrđuje sve napisano u našem članku. U novoj studiji istraživači su razmatrali djelovanje koloidnog srebra u kombinaciji s farmaceutskim antibioticima, kako bi zadržali barem dio tržišta za svoje farmaceutske pripravke.

Istraživači sa Sveučilišta Florida otkrili su da nanočestice srebra, poznate i kao koloidno srebro, mogu poslužiti kao snažan lijek protiv bakterija otpornih na antibiotike, poznatijih kao “superbakterije”.

Određene infekcije protiv kojih se teško boriti umiru u kontaktu sa srebrom, otkrili su znanstvenici u svom radu koji je objavljen u časopisu Frontiers in Microbiology. Antimikrobna svojstva srebrnih nanočestica ili mikroskopskih kuglica srebra dovoljno malih da djeluju na staničnoj razini, mogla bi pomoći u borbi protiv infekcija otpornih na antibiotike, koje svake godine ubijaju više od milijun ljudi širom svijeta.

Svrha studije bila je ispitati učinkovitost nanočestica srebra uz uobičajenu klasu antibiotika širokog spektra poznatih kao aminoglikozidi. Daniel Czy, stariji autor studije, rekao je medijima da eksperimenti njegovog tima pokazuju da te dvije stvari zapravo djeluju sinergijski.

“U kombinaciji s malom količinom nanočestica srebra, količina antibiotika potrebna za inhibiciju bakterija smanjila se 22 puta, što nam govori da nanočestice čine lijek mnogo snažnijim”, objasnio je Czy.

Uzimanje samih aminoglikozida u propisanim dozama je rizično, noseći sa sobom potencijal za smrtonosne nuspojave. Dodavanje srebra u mješavinu omogućuje uzimanje nižih doza aminoglikozida s pojačanim učinkom, što lijek čini sigurnijim.

Autumn Dove, još jedan autor studije, objasnio je da je produljena pretjerana uporaba antibiotika stvorila okruženje u kojem tradicionalni lijekovi više ne djeluju, stoga postoji potreba za alternativnim lijekovima koji uključuju dodatak srebra.

“Recimo da dobijete jaku opeklinu na ruci i ona se zarazi jednim od ovih otpornih sojeva bakterija. Moguće je da bi previjanje te opekline kombinacijom nanočestica srebra i antibiotika moglo ukloniti tu infekciju i spriječiti širenje tih otpornih bakterija drugdje”, rekao je Dove.

Iako su antibiotici primarno usmjereni na bakterije, također je poznato da oštećuju ljudske i životinjske stanice. To ih čini problematičnim čak i za njihovu odobrenu upotrebu, koja ubija zdrave crijevne bakterije zajedno s lošim.

Sjajna stvar kod srebra je da, kao što je potvrđeno u testovima s mikroskopskim crvom zvanim C. elegans, ono ne šteti nebakterijskim stanicama kao što to čine antibiotici. Srebro selektivno cilja samo na štetne bakterijske stanice, što ga čini boljim lijekom uz niže doze antibiotika za razliku od samih većih doza antibiotika.

Sljedeći korak, temeljen na ovim nalazima, je da znanstvenici zatraže odobrenje od američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) za provođenje kliničkih ispitivanja formule sa srebrnim antibioticima. Također se nadaju da će surađivati ​​s Innovate programom Sveučilišta u Floridi kako bi patentirali antimikrobni proizvod koji sadrži nanočestice srebra.

Dakle, znanstvenici su otkrili „toplu vodu“ – nešto što je poznato stotinama godina, možda i duže, te da je postojao razlog za zlatni i srebrni novac, srebrni pribor za jelo i trenutnu upotrebu srebra u previjanju opeklina.

Podsjetite se na ono što smo vam već ispričali o koloidnom srebru, kako da ga sami napravite i kako ga upotrebljavati.

Provjeri/naturalnews.com

Foto naslovnice: screenshot naturalnews.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije