Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaNajnovijeŠutnjom i dobrovoljnim pristankom „čistite“ karme kabalista

Šutnjom i dobrovoljnim pristankom „čistite“ karme kabalista

„Gospodari iz sjene“ i njihovi poslušnici (sami sebe nazivaju „elita“), koji provode njihove izopačene planove kojima svakodnevno svjedočimo u cilju postizanja apsolutne kontrole nad čitavim čovječanstvom, vjeruju u kabalu i prakticiraju je.

Što je kabala?

Kabala je drevni židovski ezoterijski svjetonazor koji se oslanja na dublje tumačenje Tore (prvog petoknjižja Starog Zavjeta). Prenosila se isključivo usmenim putem sve do III. stoljeća, kada je napisan Sefer Jetzirah (Knjiga stvaranja), koji tumači stvaranje svijeta putem mistične simbolike deset brojeva (1 – 10) i dvadeset dva slova hebrejskog pisma. Daljnji razvoj Kabale kao učenja nastavlja se u španjolskoj židovskoj zajednici, gdje u XII. stoljeću nastaje Sefer ha-zohar (Knjiga obilja) i kada se prvi puta jasno definira simbol drveta života.

Kabala postaje temeljem zapadnog misticizma zaslugom Britanaca Dion Fortune (1890–1946), Aleistera Crowleya (1875–1947) i Isreala Regardiea (1907–1985), koji koriste simbol drveta života kao sredstvo praktične magije. S njima i prestaje uloga Kabale kao tajnoga židovskog učenja i počinje nova era shvaćanja kabalističke simbolike kao snažnog psihičkog motivatora, oslobođenog religijske pozadine.

Drvo života ili Sefirot

U drvetu života ili kako ga kabalisti nazivaju Sefirot, dani su osnovni atributi koji su u međudjelovanju, kao i u djelovanju s čitavim svijetom oko nas, a to su: veličanstvenost (Jesod), moć (Gewura), ljepota (Tiphereth), pobjeda (Nezach), slava (Hod), kraljevstvo (Malchuth), kruna (Kether), mudrost (Chochmah), razumijevanje (Binah), ljubaznost (Chesed).

Kabala je ironija židovskog monoteizma. Prividno slavi Boga, a praktično tvrdi da je čovjek stvoritelj svijeta.

Sam simbol drveta života preuzet je iz biblijske priče o izgonu iz raja. Božju zapovjed – “Ne dirajte plodove sa drveta života!” – prekršio je prema biblijskoj predaji prvi ljudski par. Kabala izgon iz raja vidi kao pozitivan događaj i simbol individualizacije svijesti.

Osnova kabalističkih rituala su arhetipovi i vibratorni zazivi Božjih imena; na taj se način dubinski podsvjesni sadržaji mijenjaju prema postizanju željenog cilja.

Dakle, već iz ovako vrlo sažetog opis kabale (a pozivamo vas da se detaljnije informirate o ovoj temi), može se zaključiti da se radi o onome što kršćanski svijet naziva – Sotonizam.

Vrlo važna odrednica ovog vjerovanja je karma. Značenje riječi karma je „radnja“, „djelo“ ili „čin“, a odnosi se na načelo uzročnosti gdje su namjera i djelovanje pojedinca utjecaj na njegovu budućnost. Dobra namjera i dobro djelo će stvoriti dobru karmu i sretnu budućnost, dok će loše namjere i djela pokrenuti lošu karmu i buduću patnju. Karma je usko povezana s idejom ponovnog rođenja.

E sad, zašto je to sve važno? Mnogi od kabalista, pogotovo na nižim nivoima nisu niti svjesni činjenice da zapravo služe Sotoni, no bez obzira na to postupak „čišćenja karme“ je za njih iznimno važan i gotovo svi se vode njime.

Banalizirano, s njihovog gledišta, priča se može parafrazirati na način: ukoliko neka osoba napravi neko zlo ili ubije drugu osobu, u idućem životu tu osobu koja je to napravila snaći će ista sudbina.

Ali, ukoliko ista osoba najavi drugoj osobi da će joj napraviti neko zlo ili je ubiti, a ova na to ne reagira, smatra se da je dala sporazumni, odnosno informirani pristanak i tada je osoba koja to namjerava učiniti „čista“, te može bez grižnje savjesti i bez bojazni od “osvete” karme učiniti ono što je najavila, napisala ili na bilo koji drugi način pokazala da će to učiniti.

Već smo pisali o tome kako se kroz filmove, crtiće, serije, knjige i općenito medije mogu jako dobro i precizno iščitati njihovi planovi (Filmska proročanstva ili prediktivno programiranje?), pa se generalno može reći da više istine ima u Hollywoodskim filmovima nego u vijestima. Tu se radi se o prediktivnom programiranju i čišćenju karme s jedne strane, ali i o „obredu“ ruganja sa žrtvom s druge strane.

Srećom, njihovi planovi su pročitani i sve je veći broj svjesnih ljudi koji aktivno rade na daljnjem osviještenju ostalih, a te ćete ljude u medijima koji su pod paskom kabalista prepoznati po etiketi “teoretičari zavjera”.

No, tu nije kraj problemima za kabaliste jer su se sve te “teorije” o kojima govore „teoretičari zavjere“ ostvarile ili se ostvaruju, a ne ide im na ruku niti to da su pročitani na koji način komuniciraju međusobno i sa svijetom oko sebe, putem poruka i simbola (Simboli vladaju svijetom).

Zbog toga, pridružite se otporu ovom zlu, ne pristajte šutke na bilo kakve podvale ovih zlotvora i otvoreno im recite: „Ne pristajem!“ Na taj način, bez vašeg pristanka, ne mogu vam ništa, a sve zbog očuvanja „čistoće“ svoje karme.  

Pomogni i drugima da shvate i podijeli ovaj članak!

Prethodni članak
Sljedeći članak
VEZANO

najnovije