Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaVijestiŠvedska ne prati Agendu 2030 glede „zelene energije“ i „nulte neto emisije“?

Švedska ne prati Agendu 2030 glede „zelene energije“ i „nulte neto emisije“?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Kontra?

Nakon što je eliminirao cijelo Ministarstvo klime i okoliša, označivši prvi put u 35 godina da Švedska nema posebno ministarstvo klime, novi švedski premijer Ulf Kristersson pokazao je kako baš ne obraća pažnju na agendu Zelenih.

Potezi novog švedskog premijera dovode do očaja one koji zagovaraju tvrdnju da će se svijet urušiti bez financiranja birokrata koji se pretvaraju da imaju sposobnost mijenjati vremenskih ciklusa.

Planovi Klausa Schwaba za Agendu 2030 su u opasnosti. “Pitanja okoliša bit će u nepovoljnom položaju u isto vrijeme kada imamo veliki izazov u Švedskoj kada su u pitanju bioraznolikost i šumarstvo”, izjavila je Karin Bäckstrand, profesorica Sveučilišta u Stockholmu, te dodala: “Nećemo ispuniti ciljeve Agende 2030 o bioraznolikosti.”

Demokratska čelnica Ebba Busch bit će nova ministrica energetike, a 26-godišnja liberalka Romina Pourmokhtari bit će ministrica klime i okoliša. Nacionalistički Švedski demokrati ne podržavaju cilj postizanja nulte neto emisije.

Umjesto toga, nova vlada daje prioritet inicijativama za nuklearnu energiju zbog kojih će biti sve teže zatvoriti postojeće elektrane, dok će 36 milijardi eura koristiti za izgradnju novih nuklearnih elektrana.

Nova vlada također razmatra ponovno otvaranje dviju nuklearnih elektrana koje su prestale s radom posljednjih godina.

Je li ovo još jedan primjer kako Agenda 2030 i Schwabov plan da promijeni svijet ipak neće uspjeti?

Provjeri/armstrongeconomics.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije