Subota, 10 lipnja, 2023
NaslovnicaVijestiŠvedska vlada svojim građanima – izgradite improvizirane „kolibe od deka“ da se...

Švedska vlada svojim građanima – izgradite improvizirane „kolibe od deka“ da se ne smrznete ove zime

4.9
(25)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Smrzavanje

Švedska se sprema za energetsku katastrofu ove zime jer zalihe ponestaju zbog krize u Ukrajini.

Nakon suhog ljeta bez vjetra, zalihe “obnovljive” energije u Švedskoj su male. Njezina nuklearna postrojenja također još nisu spremna za opskrbu energijom, što znači da je scenarij gašenja svjetla uskoro moguć.

Dok inflacija strmoglavo raste, mnogi se Šveđani počinju pitati hoće li doživjeti 2023.,  a da se ne smrznu na smrt. Vlada je dala sljedeće savjete:

  • Izolirajte prozore
  • Okupite cijele obitelji u jednoj prostoriji kako biste uštedjeli energiju
  • Izgradite improviziranu kolibu od deka

Da, dobro ste pročitali – švedska vlada službeno savjetuje građanima da se umotaju u deke kako bi pokušali ostati živi ove zime.

Kao i većina Europe, Švedska više nema pristup jeftinom i izdašnom ruskom plinu i nafti zbog zapadnih sankcija koje zahtijevaju SAD i NATO. Shodno tome, scenarij nestanka struje gotovo je izvjestan u nadolazećim mjesecima.

Povezano: Je li oštećenje plinovoda Sjeverni tok „konačna presuda“ Europi

Švedska vlada također poziva građane da pomognu u očuvanju energije na sljedeći način:

  • Pranje odjeće noću
  • Zamjena svih žarulja sa LED žaruljama
  • Smanjivanje grijača

Erik Ek, direktor strateških operacija u državnoj komunalnoj tvrtki Svenska Kraftnät, rekao je da postoje planovi kako bi se osiguralo da određene stvari ostanu napajane u svakom trenutku, bez obzira što se dogodi.

“Postoje precizni planovi za područja gdje se opskrba mora osigurati u svim okolnostima, primjerice u bolnicama, gdje bi nestanak struje imao ozbiljne posljedice”, rekao je Ek.

Nedavna studija koju je provela Mađarska fondacija za ekonomska istraživanja pokazala je da su ekonomski izgledi Švedske loši. Potrošačka inflacija dosegnula je u kolovozu najvišu razinu svih vremena, službeno dosegnuvši 9,8 posto – najviše u 30 godina.

Povezano: Svi upozoravaju kako u Europu stiže vrlo hladna zima

“Najveća povećanja bila su troškovi stanovanja i prijevoza”, napisao je Magyar Nemzet za REMIX .

U Mađarskoj, gdje postoje slični uvjeti, vlada je kompenzirala ta povećanja subvencioniranjem cijena energije i goriva. Švedska je, s druge strane, odlučila smanjiti poreze, što “nije opravdalo očekivanja”.

Stvari izgledaju još gore za Švedsku 2023. kada se očekuje veliko usporavanje gospodarstva, uključujući moguću stagnaciju industrijske proizvodnje.

Švedska će pokušati kupiti naftu i plin negdje drugdje kako bi nadoknadila svoj energetski deficit, ali kao rezultat toga troškovi će gotovo sigurno porasti.

Švedska bi također mogla ostati i bez svoje telekomunikacijske mreže jer je dostupnost energije za održavanje prijenosnih tornjeva na mreži dovedena u pitanje.

Sve ovo je samo smišljeno rušenje Zapada.

Provjeri/naturalnews.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 4.9 / 5. Ukupno glasova: 25

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije