Subota, 9 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiSvi upozoravaju kako u Europu stiže vrlo hladna zima

Svi upozoravaju kako u Europu stiže vrlo hladna zima

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Globalno zatopljenje

Europske zemlje mogle bi se suočiti s hladnijom zimom od uobičajene, izjavila je u nedjelju čelnica Europskog centra za srednjoročne vremenske prognoze (ECMWF). Ova prognoza dolazi u trenutku kada se kontinent bori s energetskom krizom potaknutom sankcijama koje je Zapad uveo Rusiji zbog sukoba u Ukrajini.

Govoreći za Financial Times, glavna direktorica ECMWF-a Florence Rabier rekla je da prvi podaci pokazuju da bi se zapadna Europa u studenom i prosincu mogla suočiti s razdobljem visokog pritiska. To, istaknula je, može donijeti hladnije vrijeme s manje vjetra i padalina, što može smanjiti količinu energije koju generiraju obnovljivi izvori energije.

“Ako imamo ovaj obrazac, onda je to prilično zahtjevno za energiju, jer ne samo da je malo hladnije, već imate i manje vjetra za energiju vjetra i manje padalina za hidroenergiju”, rekla je Rabier.

Nadalje, šefica ECMWF-a kaže kako bi Europa kratkoročno mogla doživjeti blaže vrijeme zbog nedavnih uragana u Atlantiku, ali atmosferski fenomen nazvan La Nina mogao bi kasnije donijeti hladnije vrijeme. To se obično događa zbog povremenog hlađenja Tihog oceana, što izaziva valovito djelovanje vremena diljem svijeta i može promijeniti obrasce vjetra i padalina.

Rabier je primijetila da je Europa upravo doživjela jedno od najtoplijih ljeta u povijesti. Iako se to pokazalo kao bogatstvo za solarnu energiju, to je također dovelo do smanjenog udjela energije vjetra i vode u energetskoj distribuciji EU-a.

Razni zapadni dužnosnici i „stručnjaci“ već duže vrijeme upozoravaju na lošu situaciju u kojoj bi se EU mogla naći ove zime. Krajem rujna, povjerenica za energetiku EU-a, Kadri Simson, dala je svoje „predviđanje“ kako ova zima „neće biti laka“, te da bi slijedeća mogla biti „još i teža“.

Naravno da nije moglo proći bez komentara glavnog svjetskog „dušobrižnika“ Billa Gatesa, koji je u četvrtak izjavio kako bi se za nekoliko mjeseci kontinent mogao suočiti s „vrlo zastrašujućom situacijom“ jer bi se moglo dogoditi da brojni ljudi ne mogu zagrijati svoje domove.

Provjeri/ft.com

foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

2 KOMENTARI

 1. kriminalna mafija ima za sve, za svako područje, neku organizaciju pod fasadom “znanosti” i “stručnjake”.
  tako i na području prognoze vremena, klime i meteorologije..

  Ova zima će biti hladna- rekli stručnjaci iz ECMWF-a. sve proroci ko babe Vange. I naravno reko i glavni zločinac-Gates.
  To znači, možemo biti prilično sigurni da će ova zima biti hladnija..

  Dakle; kriza energetike, plina, grijanja…
  i gle čuda, odmah će biti hladna zima.

  banditi nam tupe inače svake godine, svake zime- ova je zima previše blaga, previše topla i svaka je zima sve toplija i to uzimaju kao dokaz za teoriju zatopljenja klime.. ali gle sada baš kada se zna da će biti kriza grijanja, zbog energeteske krize, ma hebemu miša, eto ti odmah hladne zime.

  kao da zima zna da će biti problemi sa grijanjem, pa eto odmah onako iz inata odlučila da bude oštrija…

  naravno da banditi godinama manipuliraju sa vremenom i klimom sa HAARP-om, satelitima i ostalom tehnikom. oni stvaraju i tornada, tajfune, velike kiše, poplave, mećave itd… ništa nije slučajno.. koje onda, nakon svake takve velike vremenske neprilike, medijski napuhaju i kažu; svaka takva neprilika, tornado, uragan ili poplava ili mećava ili bilo što drugo je naravno rezulatat zatopljenja klime, a za to zatopljenje su naravno krive beskorisne izjelice. Jer puno žderu i prde i ispuštaju puno CO2. i zagađuju klimu.

  kada dakle banda iz službenog društvanca ECMWF-a i sam glavni sotonjara Gates, sa ljigavo glumljenom zabrinutošću, kažu da bi “mogla biti hladna zima”- onda sa priličnom sigurnošću, možemo pretpostaviti da će tako i biti.

  Isto kao što su sotonjare, godinama ranije na sličan način kmečili, kofol upozoravali, da bi svijet mogla pogoditi strašna pandemija. i kad tamo gle čuda baš dođe “strašna pandemija”, u ožujku 2020. kako je Gejc predvidio.

 2. “…Nadalje, šefica ECMWF-a kaže kako bi Europa kratkoročno mogla doživjeti blaže vrijeme zbog nedavnih uragana u Atlantiku, ali atmosferski fenomen nazvan La Nina mogao bi kasnije donijeti hladnije vrijeme. To se obično događa zbog povremenog hlađenja Tihog oceana, što izaziva valovito djelovanje vremena diljem svijeta i može promijeniti obrasce vjetra i padalina..”

  to što ova plaćena šarlatanka ovdje drobi, – je njihova straa priča,. koju koriste po potrebi- dakle: više zatopljenja klime → može izazvati veću hladnoću–što oni nazivaju nekakav klimatski paradoks, zbog navodnog zatopljenja hladne atlanske struje– da budu velike hladnoće..

  i to je prikazano u šarlatanskom, holivudskom filmu katastrofe za zabavu masa “the day after tommorow”, njemačkog holivudskog gej redatelja, Rolanda Emmericha, prije 15-ak ili više godina..
  dakle zbog sve višeg zatopljenja klime, rasta razine vode u atlantiku i zatopljanje atlanskih struja, tako nešto – dođe strahovita zima i strahovito ledeno doba, – pa se odmah zamrzne cijeli new york i cijela istočna obala SAD-a i Europa i pola svijeta, pod ledom i mećavom..

VEZANO

najnovije