Četvrtak, 8 lipnja, 2023
NaslovnicaVijestiSvjetski ekonomski forum hvali Kaliforniju iz koje se iseljava sve više ljudi

Svjetski ekonomski forum hvali Kaliforniju iz koje se iseljava sve više ljudi

4.9
(15)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Bijeg od tehnokracije

Svjetski ekonomski forum (WEF) pozdravlja Kaliforniju i njene stroge mjere zbog klimatskih promjena kao model koji svijet treba slijediti, objavivši dokument pod nazivom “Naučite više o tome kako država može biti klimatski uzor drugim regijama.”

Kao jedan od primjera ‘gdje leži budućnost’, WEF ukazuje na nedavni kalifornijski dekret koji precizira da 100 posto novih automobila mora biti električni, hibridni ili na vodik do 2035. godine.

Prema Breitbartu: „Ekonomija s neto nultom ugljikom je moguća, iako neće biti lako. Samo u Kaliforniji, procjenjuje se da će država trebati do 250 milijardi dolara od sada do 2045. da doda 80 gigavata masovne obnovljive energije i 30 gigavata skladišta na razini komunalnih usluga, plus poboljšanja mreže potrebne za podršku svemu tome. Gospodarstvo države zahtijevat će daljnja ulaganja u čiste tehnologije elektrifikacije za krajnju upotrebu.“

Guverner Kalifornije Gavin Newsom podnio je prijedlog proračuna za 2022. godinu s financiranjem koje će državi pomoći da postigne svoje ciljeve: „Podržavamo značajne zahtjeve za financiranje ulaganja u čistu energiju i elektrifikaciju, kao što su skladištenje energije, mobilnost bez zagađenja i elektrifikacija zgrada. Posebno mi je drago vidjeti da je gotovo 1 milijarda dolara namijenjena dekarbonizaciji zgrada, što će povećati i ubrzati tempo elektrifikacije.“

Naposljetku, u dokumentu objavljenom na WEF-u ističe se da “društva diljem svijeta moraju smanjiti emisije puno bržom stopom nego ikad prije kako bi ublažila najteže utjecaje klimatskih promjena i prilagodila se učincima koji se više ne mogu izbjeći.”

Ugljičnu neutralnost vidi u savezu s „žurnošću i predanošću bez presedana. Bez obzira na politiku, opipljivi koraci koje poduzimamo u Kaliforniji za dekarbonizaciju gospodarstva mogu poslužiti kao praktična mapa puta za ono što se događa drugdje.”

No, unatoč pohvalama WEF-a, čini se da se stanovnici Kalifornije ne slažu u potpunosti da je to budućnost, izvještava Breitbart News. Prema izvješću Banke federalnih rezervi iz Chicaga objavljenom prošlog mjeseca, Kalifornija je na drugom mjestu u SAD-u po broju iseljavanja, s mnogim stanovnicima srednje klase koji su bili prisiljeni napustiti državu zbog kalifornijskog striktnog pridržavanja “ekoloških zakona”.

Prema statistici državnog Ministarstva financija, Kalifornija je izgubila 352.000 stanovnika između travnja 2020. i siječnja 2022. godine. Inače, zbog ispodprosječnog porasta stanovništva, Kalifornija je po prvi put izgubila i jedno mjesto u Kongresu, a prema svemu sudeći to ujedno neće biti i zadnje.

P O D I J E L I !

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 4.9 / 5. Ukupno glasova: 15

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije