Subota, 10 lipnja, 2023
NaslovnicaNajnovijeSvodnica koja je podvodila maloljetnice za „elitu“ osuđena na 20 godina zatvora,...

Svodnica koja je podvodila maloljetnice za „elitu“ osuđena na 20 godina zatvora, a klijenti zaštićeni od strane suda?!

5
(23)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Quod licet Iovi, not licet bovi

Ghislaine Maxwell (60), djevojka milijardera i seksualnog prijestupnika Jeffreya Epsteina koji je 2019. godine umro u zatvoru pod misterioznim okolnostima, osuđena je u utorak 28.06.2022. godine na 20 godina zatvora zbog organiziranja trgovine i zlostavljanja mladih djevojaka.

Iako je sutkinja Alison Nathan nazvala njene zločine “monstruoznim“, rekavši  da je igrala „instrumentalnu ulogu u užasnom seksualnom zlostavljanju više tinejdžerica“, osudila ju je na „samo“ 240 mjeseci, opisujući presudu kao “dovoljnom i ne strožom nego što je potrebno”. Također je napomenula da Maxwell “nije kažnjena umjesto Epsteina ili kao njegov zastupnik”.

Ghislaine Maxwell je u prosincu osuđena po pet točaka u vezi podvođenje i trgovinom djevojkama od 14 godina radi seksa, dok je Epstein uhapšen dvije godine ranije, ali je umro u svojoj ćeliji u Metropolitan popravnom centru u New Yorku prije nego što je izveden pred suđenje.

Iako je Epsteinova smrt proglašena samoubojstvom, službena priča izazvala je jak skepticizam, s obzirom na nedostatak snimaka nadzornih kamera iz noći njegove smrti, kao i bogatih i moćnih veza koje je pokojni seksualni prestupnik imao.

Ghislaine Maxwell je do izricanja presude, također boravila u njujorškom zatvoru, a prošlog tjedna je stavljena pod posebni nadzor radi sprječavanja eventualnog samoubojstva.

Dobro je poznato da su se Epstein i Maxwell zajedno družili sa svjetskom „elitom“, uključujući bivše američke predsjednike Billa Clintona i Donalda Trumpa, kao i britanskog princa Andrewa, milijardera Billa Gatesa i mnoge druge. Posebno je zanimljivo da je Clinton letio Epsteinovim privatnim avionom,  nazvanim “Lolita Express”, najmanje 26 puta.

Usprkos tome što je pravda naoko zadovoljena protiv Maxwell, njena takozvana “mala crna knjiga” kontakata, za koju neki kažu da sadrži dokaze o seksualnom zlostavljanju od strane bogatih i moćnih, i dalje će ostati daleko od očiju javnosti, nakon što je prošle godine zapečaćena od strane suda red.

Da, dobro ste pročitali! Ljudi koji su plaćali Ghislaine Maxwell za maloljetničke seksualne usluge nisu predmet istrage?! Jer, oni su, tako bar anegdota kaže, ipak bili klijenti Ghislaine Maxwell…

U kakvom to svijetu živimo?!

Foto naslovnice: thefreethoughtproject.com

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 23

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije