Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
NaslovnicaVijestiTalijanska premijerka Meloni ukida sustav pomoći neradnicima

Talijanska premijerka Meloni ukida sustav pomoći neradnicima

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„Čija si ti mala?“

Nova talijanska premijerka Giorgia Meloni otkrila je svoje prve gospodarske inicijative s talijanskim proračunom od 21 milijarde eura. Talijanska vlada više neće davati besplatne priloge onima koji jednostavno odbijaju raditi. Ovo ne bi trebalo biti kontroverzno.

Za početak, svatko tko ima pravo na socijalnu pomoć mora stvarno boraviti u Italiji. Radno sposobni imat će osam mjeseci da se zaposle prije nego im istekne bezuvjetna novčana naknada. 

Alternativno, ako netko odbije posao, bit će isključen iz primanja socijalne pomoći. Ovaj sustav pomoći bit će ukinut do sljedeće godine jer su ga zlorabili mnogi koji jednostavno ne žele raditi. Revidira se i mirovinski sustav, ali kasno je za spašavanje mirovinskih fondova.

Prva talijanska premijerka također potiče parove na osnivanje obitelji usred krize nataliteta. Žene mogu uzeti šesti mjesec porodiljskog dopusta i dalje primati 80% svoje plaće. 

Meloni je smanjila poreze na robu za novorođenčad i žensku higijenu. Parovi će dobiti 50% povećanja “baby bonusa”, a obitelji s više od troje djece dobit će više poticaja. 

Italija treba buduće porezne obveznike.

Dakle, Giorgia Meloni ne prestaje sa zbunjivanjem javnosti i kritičara svojim potezima. Dok s jedne strane svi viču kako je ona „samo još jedna lutkica“ globalnog kulta i vjerna sluškinja Schwabovog WEF-a, s druge strane vuče poteze koji nisu u potpunosti usklađeni s njihovim planovima. Bar ne ovako na prvu…

Ako je ideja moćnika iz sjene da se većina stanovništva pretvori u ovisnike o državi, onda ovaj potez baš i nema nekog smisla. Ako je ideja da se potiču politike koje će posredno smanjivati broj stanovništva, onda Melonin potez također nije usklađen s Agendom…

Bilo kako bilo, nešto „smrdi“u državi Italiji…

Provjeri/armstrongeconomics.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije