Subota, 10 lipnja, 2023
NaslovnicaSamo pozitivaTko vlada svojim mislima, vlada i životom!

Tko vlada svojim mislima, vlada i životom!

4.9
(43)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Preuzmite uzde

Život je zaista veličanstven u svojoj punoći, punoći emocija koje smo u mogućnosti osjetiti, od sreće preko entuzijazma, oduševljenja, miline, osjećaja spokoja, ponosa, do straha, srama, osjećaja krivnje, tuge itd.

Samo latinsko porijeklo riječi emocija nas i upućuje na neku promjenu, kretanje.

Ali, što sve te naše emocije drži na okupu, odnosno, što to najviše utječe na naše osjećaje?

To su naravno naše misli i zato je vrlo važno da ih osvijestimo i da se što više fokusiramo na sadašnji trenutak.

Kada kažemo da misli treba osvijestiti pod tim prvenstveno mislimo da je potrebno da postanemo svjesni i onih pozitivnih i negativnih misli koje svakodnevno utječu na naše raspoloženje.

Naš um se neprestano u svakom djeliću sekunde bavi najrazličitijim stvarima, dovoljan je jedan pogled na neki predmet, neki predio, a da to u nama izazove buru emocija.

Je li sam predmet imao tu moć izazvati takve osjećaje u nama? Pa naravno da nije.

To su, opet ponavljamo, naše misli. O našim mislima ovisi puno stvari, a da toga nismo ni svjesni.

Kada čovjek nauči vladati svojim mislima uspio je u najvažnijoj bitci, bitci sa samim sobom.

Zato se često i kaže pobijedi sebe i pobijedio si cijeli svijet.

A sad da vidimo što to sve ovisi o nama samima i našim mislima: prije svega naše zdravlje, naše zdrave misli donose i zdravo tijelo, svakako od naših misli ovise i međuljudski odnosi, naše ljubavne i prijateljske veze, posao, obitelj, materijalni prosperitet, duhovno bogatstvo, intelektualni napredak i mnoge druge stvari.

Lista je zaista duga, a nabrojani su samo neki segmenti našeg života koji su u izravnoj vezi s našim mislima.

Da bi poboljšali sva ova životna polja, ostvarili obilje i prosperitet, važno je prije svega da se pozabavimo sobom.

Koliko je vremena potrebno za to, ovisi samo o nama samima.

Samo je na nama odluka da krenemo putem promjena, a kada jednom kročite na tu stazu i osjetite koliko dobrobiti vam ona pruža nećete više nikad poželjeti ništa manje, shvatit ćete da vi zaslužujete i da ste vrijedni svakog dobra.

Jedna od ključnih riječi ovdje jeste promjena. Vidjeli smo da se i same emocije svojim latinskim porijeklom vezuju za promjenu i kretanje.

Put promjene je jedini pravi put, a možemo ga nazvati i put ozdravljenja duše, put pronalaska svog iskonskog bića, traženje sebe, iscjeljenje duše, jačanje unutarnjeg bića, put oslobođenja istinske autentičnosti.

Naš unutarnji svijet i naše unutarnje duhovno bogatstvo privlači i svako drugo bogatstvo, tajna uspjeha nalazi se u nama, a naša je dužnost da je svakim danom otkrivamo.

Provjeri/atma.hr

Foto naslovnice: unsplash.com

P O D I J E L I !

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 4.9 / 5. Ukupno glasova: 43

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

1 KOMENTAR

  1. "Naš um se neprestano u svakom djeliću sekunde bavi najrazličitijim stvarima..." - to je znak poremećenog, "iščašenog", odnosno bolesnog uma. Ista stvar da je npr. ruka stalno aktivna i "nešto radi" ili bilo koji drugi dio tijela. Bi li itko išao neuro-kirurgu kojem ruka stalno, bez prekida i kontrole "nešto radi" ? I tako stanje uma je osnovni uzrok svih problema navedenih u članku. A članak se nažalost ne bavi niti uzrocima stanja takova uma, pa niti riješavanjem toga stanja. Ukratko, članak se svodi na "Nemoj biti tužan, budi veseo - i bit će ti bolje. Problem riješen.".

VEZANO

najnovije