Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaNajnovijeTragikomedija na početku Eura

Tragikomedija na početku Eura

Europa i svijet ostali su šokirani u 43.minuti utakmice Danska-Finska, koja se odigravala jučer 12.lipnja, drugog dana Europskog prvenstva u nogometu u Kopenhagenu.

Ponajbolji igrač Danske Christian Eriksen srušio se sam od sebe na travnjak neposredno prije kraja prvog poluvremena, a scene borbe za život nesretnog igrača koje su uslijedile ne želimo više nikada gledati na sportskim terenima.

S obzirom da izvješća iz bolnice govore o oporavku nakon pretrpljenog srčanog udara, tragedija je izbjegnuta, ali ono što je uslijedilo nakon samog događaja preraslo je u tragikomediju većih razmjera.

Naime, prije odlaska na prvenstvo, sve su reprezentacije, pa tako i Danska odaslale poruke „Urbi et orbi“ o tome kako su svi igrači reprezentacija cijepljeni cjepivom protiv nesretnog Covid-19, u cilju dodatne motivacije navijačkog puka na cijepljenje, procesa koje očigledno posustaje svugdje u svijetu.

No, nakon ovog tragičnog događaja ubrzo se svim medijskim kanalima proširila vijest kako nesretni Eriksen zapravo nije nikad primio cjepivo protiv koronavirusa, a niti je prebolio Covid-19!?

Navodno, glavni liječnik i kardiolog milanskog Intera, za kojeg igra Christian Eriksen, potvrdio je na talijanskoj radio postaji Radio Sportiva kako je isti primio cjepivo Pfizer, 31. svibnja ove godine. Naravno, vrlo brzo stigao je i demantij putem Twittera iste radio postaje, da ista izjava nikad nije dana!

Niti je ovo prvi slučaj u povijesti da sportaši tijekom utakmice dožive srčani udar, niti želimo implicirati da ih cjepiva protiv Covid-19 uzrokuju (iako sada već ima i pregršt dokaza za to), ali priznati ćete da je priča vrlo, vrlo čudna.

Podsjetimo da je i iz Hrvatskog nogometnog saveza, prije odlaska reprezentacije u Englesku, odlaslana poruka javnosti o tome kako su svi reprezentativci cijepljeni, pa čak i poznati „antivakser“ Dejan Lovren.

Šta reći? Pretpostavimo li da spomenuta izjava Interovog liječnika stvarno nikad nije dana, jesu li se organizatori plandemije malo pogubili u svojim planovima i jesu li reprezentativci zaista svi cijepljeni ili nisu ili su ih samo iskoristili kako bi dodatno potaknuli ljude na cijepljenje?

Bilo kako bilo, očigledno im neka viša sila remeti planove…

Prethodni članak
Sljedeći članak
VEZANO

najnovije