Četvrtak, 8 lipnja, 2023
NaslovnicaNajnovijeTrudeau je ujedinio kanadski narod protiv sebe

Trudeau je ujedinio kanadski narod protiv sebe

5
(56)

Gdje je nestao čovjek…

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Glasnogovornik kanadskog Konvoja slobode Thomas Marazzo jučer je ponovno dao izjavu za medije.

„Priznajemo da je trenutačan pritisak na gradske vlasti enorman, ali mi nemamo nikakav problem s njima niti sa stanovnicima Ottawe, već sa saveznom Vladom. Neumorno radimo s gradskim vlastima kako bismo uklonili pritisak na gradsku upravu, policiju i same stanovnike glavnoga grada. Učinili smo sve što je u našoj moći da podržimo stanovnike Ottawe i da se naša poruka probije i izvrši pritisak ondje gdje je to potrebno – na saveznu Vladu. Nemamo nikakav politički interes već jednu misiju: zaustaviti Covid-19 mjere, osobito Covid putovnice, maske i obvezno cijepljenje i da spriječimo da se ovako nešto ponovno dogodi. Međutim naša poruka izgleda ne dopire do određene razine vlasti i to je frustrirajuće.

Prije dva dana pozvao sam predstavnike grada Ottawe da se nađu s nama i da razgovaramo, no bezuspješno. Izgleda da neki članovi Gradskoga vijeća Ottawe pokušavaju ovaj Konvoj slobode iskoristiti kako bi napredovali u karijeri te kako bi i dalje vršili pritisak na policiju a kako bi njihovo djelovanje eskaliralo, umjesto suprotno od onoga što mi želimo. Ovo je miran prosvjed i mi želimo ići svojim kućama no bit ćemo ovdje dokle to građani Kanade budu to od nas tražili. A po čemu mi prepoznajemo da građani žele ovo što radimo? Po tome što nam šalju novac, hranu, gorivo, pisma podrške i zbog toga mi trebamo biti tu.

Svjesni smo da je u gradu uspostavljen Centar za procesuiranje, namijenjen obradi uhićenih prosvjednika. Dobili smo dojavu da je Ured premijera izdao naputak gradskoj vlasti da se ova situacija privede kraju do subote! Premijer ovo ne želi postići kroz razgovor već primjenjujući taktiku ocrnjivanja prosvjednika nazivajući nas nacistima isl. Mi želimo sjesti s njim i iznaći sporazumno rješenje za sve. Od članova Parlamenta dobivamo oštar govor koji će polučiti nasilan ishod, ali neće nas na to navući.

Imamo saznanja da Kanadske oružane snage trenutačno pripremaju ljude za pokret i da je poslan poziv policijskim snagama na razini čitavog Ontarija da se priključe. Također znamo da svi umirovljeni i aktivni pripadnici policije ne žele sudjelovati u ovome jer smatraju da nije moralno ispravno. Mislim da vojska neće izaći na nas s oklopnim vozilima i želim ukloniti svaku glasinu koja to širi. Razumijem vojsku koja će doći podržati policiju jer to je njihova obveza. Mi ih se ne bojimo i vrlo smo motivirani jer ne možemo ići kući dok se ovo ne završi. Tu smo zbog naše djece i mirno prosvjedujemo kako se ovako nešto nikada više ne bi ponovilo.“

U Q&A dijelu rekao je kako vjeruje da će policija krenuti na njih u noći ili rano ujutro te da se boji da bi to moglo izazvati eskalaciju napetosti što bi moglo biti opasno za sve. Naglasio je da svaki sastanak započinju molitvom i redovito razmatraju pitanja o sigurnosti, ne samo kamiondžija nego i policijskih službenika i stanovnika Ottawe. Još jednom je potvrdio da nemaju nikakav plan rušenja kanadske Vlade. Na kraju se zahvalio na hrani, financijskoj potpori, video objavama i porukama podrške koju dobivaju.

A jedna takva podrška dolazi i iz SAD-a, točnije New Yorka s televizijske kuće Fox News; voditelj Sean Hannity je u svom tv prilogu prikazao izravno uključenje novinarke s prosvjednicima iz Ottawe čija je glavna poruka da je premijer Trudeau ujedinio narod Kanade protiv samoga sebe.

Tko je uopće glasnogovornik Konvoja slobode? Thomas Marazzo bio je vojni časnik u Kanadskim oružanim snagama, kojima je pristupio 1998. i služio je kao časnik inženjer građevine. Iz redovne postrojbe otpušten je 2015. godine u dopunsku pričuvu te je u potpunosti otpušten u rujnu 2016., nakon 18 godina službe. Nakon toga do rujna 2021. radio je kao predavač računalnih programa na Georgian koledžu, odakle je otpušten zbog istupa prema upravi koledža i dovođenja u pitanje zakonitosti obveznog cijepljenja protiv bolesti Covid-19.

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 56

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije