Subota, 23 rujna, 2023
NaslovnicaVijestiTrump sada obećava istragu farmakomafije zbog „eksplozije autizma kod djece“

Trump sada obećava istragu farmakomafije zbog „eksplozije autizma kod djece“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Obećanje, ludom radovanje?

Bivši američki predsjednik Donald Trump najavio je planove za pokretanje cjelovite kaznene istrage o ulozi Big Pharme u “eksploziji autizma” koja se dogodila kod djece otkako su cjepiva snažno progurana u javnost.

“Posljednjih desetljeća došlo je do neobjašnjivog i alarmantnog rasta u prevalenciji kroničnih bolesti i zdravstvenih problema, posebno kod djece”, izjavio je Trump u poruci objavljenoj u utorak na društvenim mrežama.

“Vidjeli smo zapanjujući porast autizma, autoimunih poremećaja, pretilosti, neplodnosti, ozbiljnih alergija i respiratornih problema. Vrijeme je za pitanje: ‘Što se događa?’”

“Je li to hrana koju jedu?”, postavio je pitanje, te nastavio: “Okruženje u kojem živimo? Pretjerano propisivanje određenih lijekova? Jesu li to toksini i kemikalije koje su prisutne u našim domovima? Svake godine trošimo stotine milijardi dolara na liječenje ovih kroničnih problema, umjesto da tražimo što ih uopće uzrokuje.”

Bivši američki predsjednik dodao je da je svjestan incestuoznog odnosa između Big Pharme i određenih vladinih birokracija, te da će raditi na osiguravanju transparentnosti i odgovornosti.

“Ako Big Pharma vara američke pacijente i porezne obveznike i stavlja profit iznad ljudi, oni moraju biti istraženi i pozvani na odgovornost”, rekao je Trump.

“Kada se vratim u Bijelu kuću”, obećao je Trump, “ustanovit ću posebnu predsjedničku komisiju neovisnih umova koji nisu kupljeni i plaćeni od strane Big Pharma i zadužit ću ih da istraže što uzrokuje desetljećima dugo porast kroničnih bolesti.”

Trump je dodao da su veze Big Pharme s kroničnom bolešću “razgovor koji je odavno završen i to je razgovor koji američke obitelji zaslužuju. Američke obitelji moraju voditi ovaj razgovor i moraju imati vođu, predsjednika, koji može učiniti nešto u vezi s ovim problemom. I to ću učiniti.”

Ovo je prvi put da Trump govori o autizmu kod djece nakon što se prepirao s bivšim republikanskim protivnikom dr. Benom Carsonom oko tog pitanja tijekom jedne od predsjedničkih debata 2015. godine.

U to je vrijeme Trump govorio kako vjeruje da se cjepiva daju djeci prečesto i u premladoj dobi, dodajući da bi spoj lijekova mogao pridonijeti porastu stopa autizma.

“U potpunosti sam za cjepiva. Ali želim manje doze tijekom duljeg vremenskog razdoblja”, rekao je Trump tada, dodajući da su njegova vlastita djeca primila cjepiva “tijekom vremenskog razdoblja od dvije ili tri godine”.

Zatim je ispričao anegdotu o djetetu zaposlenika koje se razboljelo ubrzo nakon što je primilo cjepivo.

“Imali smo toliko slučajeva, ljudi koji rade za mene. Baš neki dan, staro dvije godine, dvije i pol godine, dijete, prekrasno dijete, otišlo je na cjepivo, i vratilo se, i tjedan dana kasnije dobilo je ogromnu temperaturu, bilo je jako, jako bolesno, sada je autistično”, izjavio je.

Jedna od glavnih primjedbi pokreta MAGA s predsjednikom Trumpom na čelu je njegov kontinuirani neuspjeh da prizna katastrofalne i ponekad smrtonosne ozljede uzrokovane eksperimentalnim mRNA injekcijama koje su razvijene pod njegovom upravom.

Pokazuje li predsjednikova nedavna izjava da je potpuno svjestan krivnje Big Pharme za kontroverzno plasiranje cjepiva? Mogu li njegove riječi pomoći da se ponovno dobije potpora MAGA baze koja se osjećala zapostavljenom zbog njegove prethodne šutnje o tom pitanju?

U nastavku pročitajte prijepis posljednje Trumpove poruke:

„Posljednjih desetljeća bilježi se neobjašnjiv i alarmantan rast učestalosti kroničnih bolesti i zdravstvenih problema, osobito u djece. Svjedoci smo zapanjujućeg porasta autizma, autoimunih poremećaja, pretilosti, neplodnosti, ozbiljnih alergija i respiratornih problema. Vrijeme je da se zapitate: “Što se događa?” Je li to hrana koju jedu? Okruženje u kojem živimo? Pretjerano propisivanje određenih lijekova? Jesu li to toksini i kemikalije koje su prisutne u našim domovima?”

Svake godine trošimo stotine milijardi dolara na liječenje ovih kroničnih problema, umjesto da tražimo što ih uopće uzrokuje.

Prečesto je naša ustanova za javno zdravstvo preblizu Big Pharmi – oni zarađuju mnogo novca, Big Pharma – velikim korporacijama i drugim posebnim interesima, i ne želi postavljati teška pitanja o tome što se događa sa zdravljem naše djece.

Ako Big Pharma vara američke pacijente i porezne obveznike i stavlja profit iznad ljudi, oni moraju biti istraženi i pozvani na odgovornost.

Kad se vratim u Bijelu kuću, osnovat ću posebnu predsjedničku komisiju neovisnih umova koje ne kupuje i plaća Big Pharma i zadužit ću ih da istraže što je uzrok desetljećima dugog porasta kroničnih bolesti.

Vjerujem da razumijem Big Pharma bolje od bilo koga drugog. Znam odakle dolaze.

A onda ću ih zamoliti da objave preporuke kako svako američko dijete može imati sigurno i zdravo djetinjstvo.

Ovo je razgovor koji je odavno trebao, i to je razgovor koji američke obitelji zaslužuju. Američke obitelji moraju voditi ovaj razgovor i moraju imati vođu, predsjednika, koji može učiniti nešto u vezi s ovim problemom. I to ću učiniti. Hvala vam.“

Provjeri/thepeoplesvoice.tv

Foto naslovnice: web screenshot

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije