Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022
NaslovnicaVijestiU Hong Kongu Covid pozitivni moraju nositi uređaje za praćenje

U Hong Kongu Covid pozitivni moraju nositi uređaje za praćenje

5
(14)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Što je slijedeće?

Od jučer, stanovnici Hong Konga zaraženi Covidom koji su u karanteni kod kuće morat će nositi elektroničku narukvicu za praćenje, objavile su zdravstvene vlasti.

Svrha mjere je osigurati da ti građani ne napuštaju svoje domove i dio je kontroverzne politike poznate kao “Zero-Covid”, koju su provodili i Hong Kong i kontinentalna Kina od izbijanja virusa (ali i neke druge zemlje, osobito Australija, do prošle godine).

Premisa Zero-COVID-a je pratiti svaku pojedinačnu infekciju i tako postići kontrolu i maksimalno suzbijanje. Čineći to, vlasti koriste različite tehnologije praćenja i nadzora, zatvaraju granice i naređuju karantenu, kao i stroga zaključavanja.

Unatoč činjenici da je ova Covid politika na snazi ​​već više od dvije godine, Hong Kong je nedavno doživio nagli porast novih slučajeva koronavirusa, od 2000 slučajeva dnevno.

Politika – čija je suprotnost “živjeti s virusom” našla se na meti kritika jer u konačnici nije uspjela ispuniti svoj cilj te je štetna za gospodarstvo i zdravlje ljudi.

P O D I J E L I !

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 14

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije