Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
NaslovnicaNajnovijeU Kaliforniji se heteroseksualci ne mogu prijaviti na pilot program univerzalnog osobnog...

U Kaliforniji se heteroseksualci ne mogu prijaviti na pilot program univerzalnog osobnog dohotka

U kokošinjac…

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Heteroseksualni muškarci i žene na području grada West Hollywooda u Kaliforniji koji bi željeli sudjelovati u pilot programu zajamčenog dohotka bit će poprilično „razočarani“. Naime, zajednički pothvat spomenutog grada i Nacionalnog vijeća židovskih žena (podružnica Los Angelesa) namijenjen je isključivo za starije odrasle osobe LGBTQIA populacije.

Na službenim mrežnim stranicama grada stoji objašnjenje da za sudjelovanje u programu podnositelji zahtjeva moraju ispunjavati sljedeće uvjete: trebaju imati prijavljeno boravište u gradu West Hollywoodu, zatim navršenih 50 godina ili više i izjasniti se kao LGBTQIA osoba s individualnim godišnjim prihodom od 41 400 dolara ili manje. Od svih prihvatljivih prijavitelja selekcijskim postupkom bit će izabrano 25 osoba koje će ostvariti pravo na iznos od 1 000 dolara mjesečno u razdoblju od travnja 2022. do rujna 2023.

Pilot program bit će prvi takav program u SAD-u koji je usmjeren na LGBTQIA populaciju i to na stariju dobnu skupinu, jer su navodno „LGBTQIA starije odrasle osobe financijski manje sigurne od svojih vršnjaka koji to nisu, zbog cjeloživotnih razlika“. U dokumentu gradskog vijeća navodi se kako grad na ovaj program troši oko 300 000 dolara poreznih obveznika! To uključuje i isplatu u iznosu od 86 236 dolara Centru za istraživanje zajamčenog dohotka sa Sveučilišta Pennsylvania samo za proučavanje učinkovitosti pilot programa.

Podsjetimo kratko kako se Sveučilište Pennsylvania u posljednje vrijeme nedvojbeno profiliralo kao promotor i zagovornik LGBTQIA prava, osobito s dopuštenjem i podrškom transgender sportašima stoga ni ne čudi njihov partnerski angažman i u ovom pilot programu. Nismo sigurni na koji to točno način pripadnost LGBTQIA populaciji utječe na njihove prihode i to do te mjere da bi isti bili financijski ugroženi, ali ne možemo ne primijetiti kako se u zadnjih nekoliko godina objavljuje sve više natječaja koji nude dodatnu financijsku potporu isključivo toj populaciji.

S obzirom na to da nam je svima već poznato kako je jedna od stavki Agende 21 upravo ideja univerzalnog osobnog dohotka (1, 2), instrument kojim njezini idejni začetnici iz Svjetskog ekonomskog foruma žele uspostaviti potpunu kontrolu i ovisnost svjetske populacije o njima – gospodarima, možemo uočiti „dodatnu vrijednost“ ovog pilot programa: u prvom redu to je promocija nereproduktivnog životnog stila. Iza ovoga se nazire postupno ukidanje obiteljske ustanove kao posrednog alata depopulacije, još jednog programskog cilja Agende 21. U konačnici shvaćamo kako se u ovom konkretnom slučaju radi o najobičnijoj „navlakuši“ i manipulaciji LGBTQIA populacijom koja će odigrati ulogu pokusnog kunića, nasjedajući na priču o socijalnoj osjetljivosti ovakvog pilot programa.

VEZANO

najnovije