Nedjelja, 3 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiU SAD bez potvrde o cijepljenju od 11.svibnja

U SAD bez potvrde o cijepljenju od 11.svibnja

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Kraj jedne ere

Kako javlja hrt.hr, Sjedinjene Države će 11. svibnja ukinuti mjeru da strani putnici i radnici u saveznim institucijama moraju biti cijepljeni protiv COVID-a, objavila je Bijela kuća.

Zastupnički dom američkog Kongresa izglasao je u veljači da se ukine obveza da većina stranih putnika u zračnom prometu bude cijepljena protiv COVID-a, što je jedno od rijetkih preostalih ograničenja vezanih za putovanja.

Bidenova administracija ukinula je u lipnju prošle godine obvezan negativan test na koronavirus za strane putnike u zračnom prometu, ali je zadržala mjeru Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) o obvezi cijepljenja za većinu stranih putnika.

Pravila su onemogućila srbijanskoj teniskoj zvijezdi Novaku Đokoviću da sudjeluje na nekim američkim turnirima jer nije cijepljen protiv COVID-a, ali će uskoro moći slobodno ulaziti u SAD i igrati na velikim američkim turnirima poput US Opena.

Ministarstvo domovinske sigurnosti priopćilo je jučer da se ta obveza ukida i za strane državljane koji ulaze u SAD kopnenim ili pomorskim putem.
Pravila Bidenove administracije, nametnuta u rujnu 2021., a kojima se zahtijevalo cijepljenje protiv COVID-a za oko 3,5 milijuna zaposlenika u saveznim institucijama i izvođača radova, u suprotnom su im prijetili otkazi ili disciplinski postupak, nisu zaživjela nakon niza sudskih presuda.

Savezni prizivni sud u ožujku je potvrdio odluku o blokadi provedbe zahtjeva za cijepljenje zaposlenika.

Hoće li konačno biti proglašen kraj plandemije?

Provjeri/hrt.hr

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije