Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaNajnovijeU SAD-u osmišljen novi sustav izvješćivanja o ozljedama cjepiva protiv Covida-19

U SAD-u osmišljen novi sustav izvješćivanja o ozljedama cjepiva protiv Covida-19

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Volonterski pristup

U sklopu devete on-line konferencije Zaklade Istina za zdravlje potpukovnik američke vojske i liječnik dr. Peter Chambers izvijestio je kako je njegovim kolegama vojnim liječnicima naređeno da u službene baze podataka ne unose zapise o nuspojavama nakon cijepljenja protiv Covida-19.

Raspravljajući o uvođenju obveznog cijepljenja pripadnika oružanih snaga zajedno s dr. Elizabeth Lee Vliet, predsjednicom i izvršnom direktoricom Zaklade, Chambers je rasvijetlio svoje nedavno iskustvo. U siječnju 2021. godine primio je Modernino cjepivo te je ubrzo razvio „moždanu maglu“. Nakon napada vrtoglavice i mučnine, zbog kojih je doživio prometnu nezgodu, Chambersu je dijagnosticirana demijelinizacija, bolest koja pogađa živčano tkivo.

Otkrio je kako je više vojnika također pretrpjelo slične nuspojave te da je šest vojnika završilo na intenzivnoj njezi. Dr. Chambers je njihove podatke unio u CDC-ov sustav izvješćivanja o štetnim događajima (VAERS). Međutim, drugi kolege liječnici su mu osobno rekli da ne smiju unositi takve podatke u VAERS sustav. Ranije smo vam skrenuli pažnju na saznanja kako američko Ministarstvo obrane prikriva stvaran broj službenika ozlijeđenih eksperimentalnim cjepivom protiv Covida-19.

Kao kirurg radne skupine za operaciju Lone Star, Chambers je prema vojnim propisima morao ispuniti informirane obrasce za pristanak vojnika na cjepivo protiv Covida-19. Od 3000 vojnika koje je izvijestio o opasnim posljedicama cijepljenja, samo ih je šest na kraju pristalo na cijepljenje. Prozvan od strane višeg medicinskog časnika zbog toga, Chambers je morao napustiti službu.

Nakon što se suočio s institucionalnim protivljenjem unošenju izvješća o reakcijama na cjepivo u VAERS sustav, dr. Chambers je srdačno pozdravio novi sustav izvješćivanja Zaklade Istina za zdravlje: Sustav izvješćivanja o ozljedama cjepiva (CVIRS). Chambers je bio prva osoba koja je registrirala svoju ozljedu od cjepiva na novom sustavu Zaklade, koji je dizajniran tako da bude jednostavan za upotrebu, a unošenje informacija može se dovršiti za manje od 20 minuta.

CVIRS je dostupan na engleskom, španjolskom i kineskom jeziku te bi trebao poslužiti kao pouzdana alternativa VAERS-u, koji inače nije lako dostupan javnosti i njegovo ispunjavanje je komplicirano, a CDC ga s druge strane nedovoljno koristi za prijavu štetnih posljedica eksperimentalnih cjepiva, nije pravovremen u bilježenju podataka te osobito u izvještavanju javnosti.

„Naša otkrića o sigurnosti cjepiva bit će prijavljena javnosti za razliku od onoga kako bi CDC trebao postupati“, rekla je dr. Vliet te je naglasila kako u Zakladi, u kojoj liječnici i znanstvenici volontiraju, ne dobivaju nikakva sredstva od vlade ili zdravstvenih sustava pa samim time za svoj rad odgovaraju samo javnosti.

Kako je i naš sustav izvješćivanja o stanju u javnom zdravstvu zakazao možda ova priča potakne stručne entuzijaste na osmišljavanje jednog sličnog sustava na našim prostorima.

VEZANO

najnovije