Četvrtak, 8 lipnja, 2023
NaslovnicaNajnovijeUrnebesno! Jeste li vidjeli CDC-ove preporuke za „majmunske boginje“

Urnebesno! Jeste li vidjeli CDC-ove preporuke za „majmunske boginje“

5
(56)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Da pukneš od smijeha

Kako prenosi Daily Mail, američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti – CDC izdao je bizarne smjernice za zaražene „majmunskim boginjama“. Iako slijedeći redci spadaju u kategoriju vjerovali ili ne, radi se zaista o pravim smjernicama.

U smjernicama stoji da bi se oboljeli trebali suzdržati od spolnih odnosa, ali ne samo to, daju se i preporuke ukoliko se oboljeli ipak odluče na seks, da to čine tako da masturbiraju najmanje (opet ona famozna) 2 m udaljeni od svog partnera (ili 6 stopa po imperijalnom sustavu). Jeste li još tu?

Za one koji se ipak ogluše na ove savjete, agencija je dala preporuke onog što se smije, a što ne smije raditi u krevetu.

Ukoliko se oboljeli odluče na seks, savjet je da ga prakticiraju potpuno odjeveni, kako bi se osiguralo da su dijelovi kože koji su pod osipom pokriveni, uz obvezno izbjegavanje ljubljenja. Nakon seksa, potrebno je odmah oprati ruke, fetiš opremu i odjeću, te razmisliti o prakticiranju virtualnog seksa preko telefona. 

Bolest se navodno prenosi dodirivanjem zaraznih lezija kože, ali i zračnim kontaktom licem u lice. Od infekcije do pojave simptoma potrebno je oko osam dana, a oporavak od bolesti traje i do četiri tjedna.

Donesene smjernice većim dijelom su bazirane na smjernicama koje su bile dane i za vrijeme plandemije Covida.

Centar za kontrolu bolesti Britanske Kolumbije tako je preporučio ljudima da koriste barijere, poput zidova (npr. glory hole rupa), koje omogućuju seksualni kontakt, ali sprječavaju bliski kontakt licem u lice. Glory hole je mali otvor u zidu koji omogućava seksualni kontakt sa što manje kontakta.

„Majmunske boginje“ nisu spolno prenosiva bolest, pri čemu je svatko u opasnosti od zaraze ukoliko dotakne osip ili leziju na koži oboljelog. No, Svjetska zdravstvena organizacija trenutno ispituje izvješća da bi se virus koji uzrokuje osip mogao širiti spermom.

Može li luđe?

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 56

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije