Četvrtak, 8 lipnja, 2023
NaslovnicaVijestiUrsula von der Leyen u Davosu: „Uskoro ćemo vidjeti najveću industrijsku transformaciju...

Ursula von der Leyen u Davosu: „Uskoro ćemo vidjeti najveću industrijsku transformaciju ikada!“

5
(22)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„Mala od kužine“

Obraćajući se stotinama izvršnih direktora, političara i globalnih vođa na Svjetskom gospodarskom forumu, koji je započeo 16. siječnja i traje do 20. siječnja, predsjednica Europske komisije iznijela je veliki plan za održavanje konkurentnosti europske industrije u utrci za privlačenjem zelenih tehnologija i ulaganja povezanih s klimom.

“Sljedećih desetljeća vidjet ćemo najveću industrijsku transformaciju našeg vremena – možda ikada”, izjavila je von der Leyen, te nastavila: “A oni koji razvijaju i proizvode tehnologiju koja će biti temelj gospodarstva sutrašnjice imat će najveću konkurentsku prednost.”

Ta se transformacija mora dogoditi sa saveznicima koji rade zajedno, a ne u sukobu, ustvrdila je šefica EU-a.

“Naš bi cilj trebao biti izbjeći poremećaje u transatlantskoj trgovini i ulaganjima. Trebali bismo raditi na tome da osiguramo da su naši odgovarajući programi poticaja pošteni i da se međusobno osnažuju.”

Poziv vladama da pomognu vlastitoj industriji nije vrsta poruke koja obično dobro prolazi u Davosu, a potez Amerike da podupre svoje gospodarstvo izazvao je paničan odgovor Europe, koja se boji da bi mogla zaostati dok se svjetsko gospodarstvo transformira.

Von der Leyen je najavila novi Zakon o industriji s nultom mrežom (Net-Zero Industry Act) koji će postaviti ciljeve za 2030. Napori će pokušati povećati financiranje „čistih“ tehnologija i ubrzane dozvole za relevantna proizvodna mjesta. 

“Cilj će biti usmjeriti ulaganja na strateške projekte duž cijelog opskrbnog lanca”, rekla je von der Leyen.

Svoj nastup na samitu, predsjednica Europske komisije je iskoristila za poziv na „borbu protiv zajedničkog neprijatelja“ – Kinu.

Govoreći samo nekoliko sati prije potpredsjednika kineskog premijera Liu Hea, von der Leyen je optužila azijsku silu da snažno subvencionira svoje vlastite industrije i „krade novac“ tvrtkama iz Europe i ostalih dijelova svijeta “na obećanju jeftine energije, niskih troškova rada i blažeg regulatornog okruženja”.

Provjeri/politico.eu

Foto naslovnice: screenshot pilotico.eu

P O D I J E L I !

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 22

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

4 KOMENTARI

 1. Gospođa Von der Lajava će uskoro ovako izgledati. Film Brazil iz 1985.

  Scena 1, pravi izgled gospođe Von der Lajave:
  https://www.youtube.com/watch?v=U4KFNhxibec

  Scena 2, pogreb gospođe Von der Lajave (prebacite na 2:15:00):
  https://www.youtube.com/watch?v=M1Wdmp_izUc

  Idem sad na jednu "čašicu" nazdraviti svijetloj budućnosti 🙂

 2. Cjepivo očito djeluje i u Kini..

  Nakon što je lani objavljivano da je u većini zapadnih zemalja, koje su visoko procjepljenje, kao Australija, Njemačka, Kanada itd, smrtnost prošle godine bila posebno povišena,- sada je slično i u Kini.
  Prema službenim kineskim izvorima, broj stanovnika Kine ,u prošloj 2022-oj godine se smanjio, po prvi put u zadnjih 60 godina. Tojest, po prvi puta u zadnjih 60 godina, bilo je više umrlih nego rođenih,. Za 850.000 više umrlih. Dakle, u prošloj godini, broj stanovnika Kine se smanjio za 850.000..

  Okultni eugeničari globalističkoh kulta, trljaju ruke od zadovoljstva...

  Kineski vicepremjer Lui Hu, zamjenik Xi Jinpinga, inače također dolazi na skup WEF-a u Davos... On je inače odavno dobar poznanik zapadne elite globalističkog kulta, bio je na skupu Bilderberga prije 8 godina.

  https://www.augsburger-allgemeine.de/politik/china-chinas-bevoelkerung-schrumpft-was-macht-das-mit-der-weltwirtschaft-id65198596.html

  ...Inače, njemačke vlasti testiraju vodu iz WC-ova iz kineskih putničkih zrakopolova, koji slete u Njemačku.. da bi provjerili, da li će se možda pojaviti "nove mutacije"...od lažne nove podvarijante X.BB od lažnog soja omikrona, od lažnog virusa korone.

  https://www.welt.de/wissenschaft/plus243243947/Corona-Die-umstrittene-Viren-Fahndung-in-der-Flugzeug-Toilette.html

 3. evo indexove eugeničke lopine u službi kulta, već se raduju i preseravaju sa komentarom, u kojem se kao i u sličnim komentarima zapadnih mainstreama, kao oko vruće kaše, zaobilazi spomenuti pravi razlog: cjepivo
  već se indexov autor u članku u kojem je svašta nadrobio, upinje to objasniti sa svim mogućim razlozima, samo naravno ne cjepivo...

  https://www.index.hr/vijesti/clanak/pad-stanovnistva-u-kini-je-povijesna-prekretnica-za-cijeli-svijet/2429943.aspx

  a neki zapadni mediji sa još lošijom propagandom, pokušavaju to pripisati i lažnoj bolesti korona... međutim činjenica je da povijesno smanjenje stanovništva Kine, se nije desilo niti u plandemijskoj godini 2020-oj, kada još nije bilo cjepiva, niti u plandemijskoj godini 2021-oj...kada je cjepljenje tek započelo, već baš u plandemijskoj godini 2022-oj, nakon što je veći dio stanovništva cjepljen i nakon što je cjepivo počelo djelovati,.. tojest ubijati..
  baš kao i u najprocjepanijim zapadanim zemljama,

  isto kao ono, u Njemačkoj, da se baš u 2022-oj godini odjednom drastično smanjio broj penzića,. pa državano mirovinsko osiguranje ima fino višak od preko 2 milijarde eura (dok su ranijih godina bili u minusu)

 4. o.o:
  "Nakon što je lani objavljivano da je u većini zapadnih zemalja, koje su visoko procjepljenje, kao Australija, Njemačka, Kanada itd, smrtnost prošle godine bila posebno povišena,- sada je slično i u Kini."
  "Okultni eugeničari globalističkoh kulta, trljaju ruke od zadovoljstva..."
  ---
  Pa to je ono što i mene užasava. Da je i Kina na tom "putu". A Edward Slavsquat tvrdi da i Rusija:
  https://edwardslavsquat.substack.com/

  Iako, Putin mi je velika zagonetka. Možda posljednja u mom životu. Svemu sam se već načudio u ovih mojih 60+ godina života. A taj tip mi je živi misterij. Da mi je sjesti s Putinom, na kavi, u Veneciji, pa da umrem. Da umrem Znajući.

VEZANO

najnovije