Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaNajnovijeVELIKA POBJEDA FRANCUSKOG NARODA! Senat glasao protiv obveznog cijepljenja!

VELIKA POBJEDA FRANCUSKOG NARODA! Senat glasao protiv obveznog cijepljenja!

Kako prenosi Francesoir.fr Jučer popodne u Luksemburškoj palači raspravljalo se o prijedlogu zakona socijalističke skupine koja je htjela uspostaviti obvezno cijepljenje protiv covida-19 za sve. Nakon vrlo burne rasprave, Gornji dom Parlamenta premoćnom većinom ga je odbio: 262 glasova protiv i 64 glasa za.

Tekst zakona, trebao je dodati obvezu cijepljenja postojećem spisku cjepiva (difterija, tetanus…). Patrick Kanner, predsjednik Socijalističke skupine, pozvao je na mjeru “jasnoće” i “transparentnosti”, usmjerenu na postizanje “kolektivnog imuniteta”. Prema najnovijim saznanjima, a u čemu se slažu brojni znanstvenici i zdravstvene vlasti kolektivni imunitet nije moguće postići cijepljenjem. Čak je i notorna svjetska zdravstvena organizacija (WHO) izrazila skepticizam o sposobnosti da se to postigne.

Stoga, Senatori su odabrali mudrost, a ne put opće obveze. Međutim, zahtjevi za zdravstvenim propusnicama će se vjerojatno produžiti, a senatori koji se protive tome nisu propustili naglasiti da sprječavanje njezinog produženja ostaje bitka koju tek treba dobiti.

Jedna, ali vrlo važna bitka u ovom ratu je dobivena! Sada je potpuno jasno kako je Francuski narod uspio svojim konstantnim izražavanjem revolta i demonstracijama pridonijeti ovakvoj odluci Senata.

DIJELI!

VEZANO

najnovije