Četvrtak, 28 rujna, 2023
NaslovnicaVijestiVlasnik farme u Hrvatskoj zbog idiotskih propisa mora usmrtiti 150.000 kokoši

Vlasnik farme u Hrvatskoj zbog idiotskih propisa mora usmrtiti 150.000 kokoši

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Igre gladi od danas i u vašem gradu

Da se i u Hrvatskoj vlasti pridružuju namjernom izazivanju kaosa u lancima opskrbe i proizvodnje hrane, govori i slijedeći primjer.

Naime, kako donosi Večernji list, vlasnik farme za proizvodnju i prodaju jaja Marijan Lukač morat će usmrtiti čak 150.000 svojih kokoši nakon što je u jajima pronađena salmonela. S obzirom da smatraju da su poštivali sve mjere, obitelj sumnja da se radilo o podmetanju konkurenata.

„Ovo ja ne bih crnom đavlu poželio, a ne bilo kome drugom. Šteta je ogromna. Ne znam što je gore, da li psihičko stanje kompletne moje obitelji, mojih djelatnika. Svi proživljavaju ovo“, ispričao je Lukač za RTL.

Farmu vodi već 30 godina, a osim 80 zaposlenih, posao su nastavile i njegove četiri kćeri.

Za kokoši kažu da nisu bile u kavezu, provedena je sva dezinfekcija, a perad je protiv salmonele cijepljena tri puta te je sam pogon izoliran iz naselja.

„Imam sumnju na ispravnost svega ovoga i mislim da tu ima elemenata i kriminalnih radnji. Očigledno da nekome smetam i da mu je puno lakše bez mene. Ja se nadam da će se Uskok uključiti u ovo i da će to istjerati na čistac“, kazao je Lukač, te dodao:

„I da se nigdje nitko u cijeloj Hrvatskoj nije požalio na salmonelu? Na neki proljev, na neke simptome. Međutim, nalaz je pokazao tako. Otprilike da papir trpi sve.“

Inače, njegovu farmu prošle je godine posjetio i premijer Plenković, nakon što je u pogon investirano 60 milijuna kuna. Šteta se procjenjuje na više milijuna kuna, no obitelj planira nastaviti na drugoj lokaciji gdje imaju kavezni uzgoj.

„I kavezni uzgoj je u redu. Za prvu ruku ostavit ćemo svoje tržnice. Imamo izuzetnu potporu od svih kupaca. Ja mislim da nemamo niti jednu negativnu reakciju. Ljudi nas tješe“, kazala je kćer Magi Lukač.

„Sve vrijeme razmišljam gdje sam pogriješio? Ja mislim da je moja jedina greška što sam uspješan poduzetnik“, zaključuje vlasnik Marijan Lukač.

Dakle, nevjerojatan je podatak da je sva perad na farmi cijepljena čak tri puta protiv salmonele, s očigledno neučinkovitim cjepivom koje, vjerujemo, nije besplatno. Nadalje, zanima nas kakav je to idiotski propis po kojem se mora uništiti čak 150.000 kokoši, na osnovu tek nekoliko navodno kompromitiranih jaja.

Intencija je posve jasna, želi se onemogućiti vlastita proizvodnja i izazvati sveopći kaos u opskrbi hranom, kao što se uostalom radi i diljem svijeta.

Provjeri/vecernji.hr

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

1 KOMENTAR

VEZANO

najnovije