Nedjelja, 3 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiWHO-ov „Ugovor o pandemiji“ - Američki senatori žele spriječiti usvajanje teksta bez...

WHO-ov „Ugovor o pandemiji“ – Američki senatori žele spriječiti usvajanje teksta bez suglasnosti Senata

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ugovor s vragom

Kako se približava 76. Svjetska zdravstvena skupština u svibnju 2023., reakcije protiv Ugovora o pandemiji Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) rastu. Republikanski senatori u SAD-u zahtijevaju da stupanje na snagu ovog sporazuma odobri (ili ne) Senat. 17 zastupnika predložilo je prijedlog zakona kojim se zahtijeva da “svaka konvencija, sporazum ili instrument za prevenciju, pripravnost i odgovor na pandemije koji će sklopiti Svjetske zdravstvene skupštine podliježu ratifikaciji Senata”. 

U prosincu 2021., 194 države članice WHO-a pokrenule su osnivanje Međuvladinog pregovaračkog tijela (INB), “odgovornog za izradu nacrta i pregovore o konvenciji, sporazumu ili drugom međunarodnom instrumentu WHO-a o prevenciji, pripravnosti i odgovoru na pandemije”. INB je održao svoj prvi sastanak u ožujku i lipnju 2022., na kraju kojeg su predložene glavne osovine ovog Ugovora. Jedan od prijedloga ovog tijela bio je “ovlastiti WHO da ispuni svoj mandat kao tijelo za usmjeravanje i koordinaciju međunarodnog zdravstvenog rada, uključujući pripravnost i odgovor na pandemiju”.  

Drugi sastanak INB-a održan je u srpnju 2022. kako bi se dogovorili da će ovaj Ugovor biti usvojen prema članku 19. Ustava SZO-a i da će biti “pravno obvezujući” za potpisnike. Odluku koju je pozdravio glavni direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus. 

“Ne može se precijeniti važnost pravno obvezujućeg instrumenta: on će biti dio našeg zajedničkog nasljeđa za buduće generacije”, rekao je Tedros. 

“Nagrada za neuspjeh SZO” 

Izvješće, čija je kopija poslana državama članicama 1. veljače 2023., bit će razmotreno na 76. Svjetskoj zdravstvenoj skupštini koja se održava u svibnju 2023. INB se nada da će sklopiti sporazum u svibnju 2024., čime će WHO moći proglasiti pandemiju i podvrgnuti države članice svojim ovlastima “da usmjeravaju i koordiniraju međunarodni zdravstveni rad”.  

Članak 19. Ustava WHO-a propisuje da će usvajanje sporazuma i konvencija “stupiti na snagu” u svakoj državi koja ih je ratificirala “u skladu sa svojim ustavnim pravilima”. Međutim, nacrt Ugovora u svom članku 35. spominje mogućnost da država potpisnica primijeni, “privremeno, djelomično ili potpuno” odredbe teksta. 

“Bidenova administracija može naznačiti da ovaj Ugovor privremeno stupa na snagu nakon samog potpisivanja Ugovora “, rekao je profesor međunarodnog prava Francis Boyle za Epoch Times. 

Zbog toga je 17 republikanskih senatora, predvođenih Ronom Johnsonom, predstavnikom Wisconsina, 15. veljače 2023. predstavilo “Sporazum o pripravnosti za pandemiju INBO-a bez odobrenja Senata”. Autori ovog teksta zahtijevaju da se ovaj pandemijski sporazum mora smatrati ugovorom, za što je potrebna dvotrećinska suglasnost većine Senata.  

Senatori podsjećaju da su “SZO i naše savezne zdravstvene agencije užasno podbacile u svom odgovoru na COVID-19. To je neuspjeh koji ne bi trebao biti nagrađen novim međunarodnim ugovorom koji povećava moć WHO-a na štetu američkog suvereniteta”.  

“Diktatorske ovlasti” 

Francis Boyle vjeruje da ovaj tekst, čak i usvojen, neće spriječiti stupanje na snagu Ugovora nakon što ga potpiše predsjednik Joe Biden. U intervjuu za France-Soir, precizno je objasnio da “bi konvencija WHO-a kršila Bečku konvenciju o pravu međunarodnih ugovora” zaobilazeći suglasnost nacionalnih parlamenata.  

Tekst će “stupiti privremeno na snagu u SAD-u dok Senat ne odluči hoće li dati svoj pristanak na Ugovor. Osobno nisam upoznat ni s jednim drugim sporazumom koji predviđa njegovu privremenu primjenu dok američki Senat ne da svoje mišljenje i pristanak na Ugovor”, dodao je Boyle.  

Također, potvrdio je da ako WHO dobije “ove diktatorske ovlasti, mogao bi narediti poduzimanje takozvanih medicinskih mjera koje vas neće izliječiti. Oni će moći, tijekom pandemije, narediti zatvaranja, maske ili još više cjepiva”. Ovaj Ugovor, nakon što njegov tekst bude na snazi, uspostavit će, Boyleu, “svjetsku, policijsku, medicinsku i znanstvenu državu” čiji će autoritet “nadilaziti autoritet država i njihovih ustava”. 

Ovaj je Ugovor već izazvao negodovanje nedugo nakon prvog sastanka Međuvladinog pregovaračkog tijela. 22. travnja 2022. Udruga poljskih neovisnih liječnika i istraživača sastala se u Varšavskoj novinskoj kući kako bi upozorila međunarodnu populaciju na ovaj projekt.  

“Što će se dogoditi kada šef WHO-a pritisne tipku ‘pandemija’? Danas ćemo pokušati odgovoriti na ova pitanja, kako bismo Poljake osvijestili o stvarnoj opasnosti za njihovu građansku slobodu”objasnila je Anna Kurkowska, voditeljica konferencije za novinare. Nekoliko tjedana kasnije, Međunarodni savez za pravdu i demokraciju osudio je “liberticidan i antidemokratski” projekt.

Što se po ovom pitanju radi na našim prostorima?

Provjeri/francesoir.fr

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P O D I J E L I !

2 KOMENTARI

 1. ma koga to interesira, što ovaj portal i ostali nezavisni portali se ubiše objašnjavajući da nam gospodari kulta svima rade o glavi i da oni sasvim otvoreno iznose planove porobljavanja i depopulacije beskorisnih izjelica.

  Jer beskorisne izjelice, posebno na ovim prostorima takozvane regije, su ovce, nepopravljivo zarobljene u vječnom matriksu nacionalnih kretenizama, umjetno napuhanih inače patuljastih egoa, i vlastitih taština, da ne vide dalje od nosa. Ovce ne vide da su ovce.

  Evo što je trenutno u središtu pažnje javnosti u Hrvatskoj i u Srbiji. Evo što ovce najviše zanima i oko čega se ovce prepiru i zbog čega bleje:

  Gradonačelnik Pule, Filip Zoričić, je rekao da ne želi “cajke” u Puli. I tako je navodno zabranio nekakav koncert nekoliko pjevača narodne glazbe. On je rekao da su “cajke”i “turbo folk” i onda su se svi uhvatili toga. Radi se o četvero pjevača: Za troje od njih 4, sam i ja čuo: Duško Kuliš, Ana Bekuta i Dragan Kojić Keba, Sve troje, mislim, imaju preko 60 godina i ne mogu se svrstati u ono što se rado naziva cajke ili turbo folk, već u onu običnu narodnu ili novokomponiranu glazbu.

  Inače, Duško Kuliš je Hrvat, podrijetlom iz srednje Bosne, i ako se ne varam, nastupao je i u nekim ranijim emisijama HTV-a “Lijepom našom”. Keba je bivši hrvatski punac, tojest bivši Severinin punac. toliko mi je poznato.

  Nitko živ se nikad ne bi sjećao da su tih 4 pjevača održali nekakav koncert u Puli u veljači 2023, to bi bilo zaboravljeno odmah dan nako toga, jer brojni narodnjaci godinama, održavaju koncerte u Hrvatskoj. Da se nije našao ovaj gradonačečnik. Očito jako tašta osoba, snobovski samozvani kulturnjak i europejac, uz to još očito, bergoljovske orjentacije.

  I taj si je uzeo pravo ni manje ni više, kao da je on sa Mozartom zajedno pohađao glazbenu akademiju u Beču, da odlučuje koji pjevači i stilovi glazbe smiju nastupati u Puli, a koji ne, što je, bez obzira da li tko voli i ne voli tu i tu glazbu, bahati idiotizam talibanskg stila.

  Sa time je samozvani kulturni europejac od komarca napravio slona, tojest napravio ono što se kaže- puno galame ni oko čega. I onda su se naravno javili i sa srpske strane sa ljutitim reakcijama, onda im sa hrvatske strane neki uzvraćaju i tako se loptica prebacuje ping-pong, sa pjenom na ustima, i tako se ovce uvijek vrte u istom matrixu.

  Javila se i takva kulturna veličina, Vlatka Pokos, koja je podržala tu zabranu. Pokosica, koja je, krajem 2021. izjavila da je zgrožena i užasnuta, kako su ljudi u Zagrebu nedisciplirani Balkanci i da mnogi ne nose maske i ne pridržavaju se mjera plandemije, dok se uljudbenoj kanadi, velikog demokrata, Justina Trudeau, svi lijepo pridržavaju diktatorskih mjera. I onda je tada napala Lauca da je nadriliječnik, a Hrvate da su primitivni antivakseri i ne žele s cjepiti, i da nisu kao njeni kulturni kanađani, gdje je cjepljeno 84%

  Obrazloženje gradonačelnika za svoju odluku, da je Pula kulturni europski i mediteranski grad i da takva primitivna glazba “turbo folk” nikako ne paše tu.
  I evo što je za njega prava glazba i kultura, citat sa ms portala, njegove vlastite riječi: “.. Ljeto u Areni donosi izvođače najvišeg svjetskog ranga, kao što su Robbie Williams, Imagine Dragons, Eros Ramazzotti, Florence and the Machine… Koliko to znači za Pulu kao destinaciju, suvišno je reći. Smatram da imamo pravo biti selektivni kada odlučujemo koji će izvođači nastupati u Puli”..

  Williams i Ramazotti su poznate zvijede. Za mene osobno, je čudo kako je Robbie sa tankim dječijim glasićem napravio takvu karijeru, ali o ukusima se ne raspravlja. A za ova 2 benda, koje je spomenuo, dosad nisam čuo..i malo potražih o njima.
  Imagine Dragons su rok bend iz SAD-a. I gle čuda Imagine Dragons, kao skoro sve anglosaksonske zvijezde, su tipični “napredni” režimski prirepeci globalističkog kulta. Održavali su koncert za takozvanu organizaciju za ljudska prava “Amnesty International” (koju, prema podatcima sa vikipedije, sufinanciraju zaklada Ford i Zaklada Rockefeler). Ovaj bend je 2015. također popdržavao Sorosevu masovnu migraciju sa Bliskog istoka, i sudjelovali su u nekakvom projektu UNHCR-a Visokog komesarijarta UN-a za izbjeglice. I napokon, Imagine Dragons također podržavaju i LGBT družinu i njihovu agendu.

  Drugi bend kojega spomnije gradonačelnik, kao primjer kulture, Florence and the Machine, je britanski bend. Naravno također napredan i pro-globalistički i pro-gejovski , što drugo,.

  Pjevačica benda, Florence Welch je aktivistica za LGBT družinu i postavlja zastavu duginih boja na svojim koncertima. Osim tiga ona je bila protiv izlaska Britanije iz EU-a.
  Osim toga ona je i za prava žena, i u tu svrhu, donirala je i malo love organizaciji ACLU.
  ACLU (= Američka unija za građanske slobode), osnovana 1921. sa Rockefelerovim parama i parama drugih “filnatropa”- je od tada do danas jedna od najpoznatijih organizacija u SAD-u u mreži kulta. ACLU je svojevremeno branio i Kinseya na sudu, a ACLU danas nastupa kao agresivna tužiteljska stranka u ime LGBT organizacija protiv mnogih američkih građana i aktivista, koji ne prihvataju nametanje LGBT ideologije. Ona i njen bend The Florence and the Machine podržavaju i proglobalističku stranu u ukrajinskom, ratu.

  Dakle, stari narodnjaci Kuliš, Keba, i ekipa su nekultura i oni su problematični, ali ova 2 benda koja propagiraju globalističku agendu i LGBT družinu su u redu.

  tako je gradonačelnik (da li namjerno ili zbog vlastite taštine) izazvao frku, tako da ovcama nije dosadno, da se opet imaju s čime zabavljati, zarobljeni u vječnom matrixu.

  i vidjeh još jednu staru vijest od prije točno godinu dana, kada se gradonačelnik hvalisao (citat):

  “Uskoro ću gostovati na samitu gradonačelnika Mediterana u Firenci. Tamo će biti papa Franjo, princ Charles i Richard Gere. Govorit će se o ekologiji i promjenama na Mediteranu. Bit će to dobar samit”, najavio je gradonačelnik Filip Zoričić prilikom današnjeg, prvog brifinga s novinarima..”

  hvalisoa se on, da će tamo biti sa trojicom elitnih globalista; podražvateljem plandemije i sotonističkog žigosanja Bergogliom, fanatičnim eugeničarom i zagovornikom depopulacije Charlesom i sa Richardom Gereom. Holivudskim multimilijunašem, prodavačem magle, samozvanim globalističkim mirotovorcem, pomodnim budistom i osobnim pajdom Dalaja Lame (Dalaj je također podržavatelj žigosanja).

  U izvještaju sa tog samita gradonačelinka i biskupa u Firenci, prije godinu dana:
  slika iznad članka govori sve:

  https://cruxnow.com/church-in-europe/2022/02/bishops-mayors-say-europe-cant-ignore-mediterranean-region

  ——
  P.S. i dok se ovce tako prepiru oko turbo folka, njihovi “pastiri” su prije tjedan dana, opet svi zajedno bili na godišnjem skupu globalističke Minhenske sigurnosne konferencije u Muenchenu: Plenković, Banožić, Kolinda, Dubravka Šuica, Vučić, Dačić, Kurti, Kovačevski, Milo Đukanović, Borjana Krišto (BiH), Tanja Fajon (slovenija)… zajedno sa Billom Gatesom, ocem i sinom Soros, Tedrosom iz WHO-a, Brende Borgeeom šefom WEF-a, Scholzom, Macronom, Kamalom Harris, Giorgiom Meloni, Wang Yiom (kineski ministra vanjskih poslova),. Ursulom šeficom EK-,a Jens Stoltenbergom šefom NATO-a.. i cijelom ostalom brojnom globalističkom ekipom.
  Kao što je skoro ista ekipa 7 država regije, prije mjesec dana bila i na skupu WEF-a u davosu kod Schwaba Klausa..

  a glumac Milanović je jesenas bio na svjetskom zasjedanju WHO-a, gdje se raspravljalo o ovom planu WHO-a o kojem je ovdje riječ u članku

VEZANO

najnovije