Subota, 23 rujna, 2023
NaslovnicaVijestiYouTube krenuo u „križarski rat“ protiv „medicinskih dezinformacija“ i prirodnih lijekova i...

YouTube krenuo u „križarski rat“ protiv „medicinskih dezinformacija“ i prirodnih lijekova i suplemenata

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Umjesto čitanja, poslušajte ovaj članak!

Protiv prirode

YouTube je stvorio novi okvir za suzbijanje takozvanih “medicinskih dezinformacija” na svojoj platformi.

“U godinama otkako smo započeli naše napore da YouTube učinimo odredištem za visokokvalitetni zdravstveni sadržaj, naučili smo kritične lekcije o razvoju Smjernica zajednice u skladu s lokalnim i globalnim smjernicama zdravstvenih tijela o temama koje predstavljaju ozbiljne rizike u stvarnom svijetu, kao što su kao dezinformacije o COVID-19, cjepivima, reproduktivnom zdravlju, štetnim tvarima i više”, stoji u objavi na blogu koju je napisao YouTube. 

“Koristimo ono što smo dosad naučili o najučinkovitijim načinima rješavanja medicinskih dezinformacija kako bismo pojednostavili svoj pristup kreatorima, gledateljima i partnerima.”

Nova pravila YouTubea usmjerit će postojeću politiku u tri različite kategorije, što bi dugoročno olakšalo platformi prikrivanje medicinskih podataka.

Tri vrste takozvanih medicinskih dezinformacija koje će biti cenzurirane su “prevencija, liječenje i poricanje“.

“Naš cilj je osigurati da kada je riječ o područjima dobro proučenog znanstvenog konsenzusa, YouTube nije platforma za distribuciju informacija koje bi mogle naštetiti ljudima”, napisala je tvrtka.

To znači da će YouTube ukloniti sadržaj koji je u suprotnosti ili na bilo koji način dovodi u pitanje “smjernice” lokalnih, nacionalnih ili međunarodnih zdravstvenih tijela o prevenciji i prijenosu određenih stanja, uključujući cijepljenja.

YouTube će također početi uklanjati sadržaj koji je u suprotnosti s takozvanim zdravstvenim stručnjacima u pogledu liječenja određenih stanja, uključujući videozapise koji navodno hvale “neprovjerene lijekove” umjesto traženja njege u bolnicama. Ovo također uključuje sadržaj koji negira postojanje određenih stanja, uključujući COVID-19.

Platforma je napomenula da će se njezina nova pravila “primjenjivati ​​na određena zdravstvena stanja, tretmane i tvari čiji je sadržaj u suprotnosti s lokalnim zdravstvenim vlastima ili Svjetskom  zdravstvenom organizacijom  (WHO).”

“Kako bismo utvrdili jesu li stanje, liječenje ili tvar u opsegu naših pravila o medicinskim dezinformacijama, procijenit ćemo je li povezano s visokim rizikom za javno zdravlje, javno dostupnim smjernicama zdravstvenih tijela diljem svijeta i je li općenito sklono dezinformacijama.“

Uz ciljanje na takozvane medicinske dezinformacije o COVID-19, YouTube će također ciljati na navodne dezinformacije u vezi s liječenjem raka. Tvrtka je rekla da će početi uklanjati „sadržaj koji promiče liječenje raka za koje se pokazalo da je štetno ili neučinkovito, ili sadržaj koji obeshrabruje gledatelje da traže profesionalni medicinski tretman”.

To uključuje sadržaj koji promiče takozvane “neprovjerene tretmane”, tretmane za koje se tvrdi da jamče izlječenje i tretmane koje su zdravstvene vlasti posebno stavile na crnu listu. Među primjerima koje je YouTube dao su tvrdnje o češnjaku i vitaminu C i njihovoj sposobnosti da pomažu u borbi protiv raka.

Uz uklanjanje svih sadržaja koji dovode u pitanje medicinski odobrene tretmane za rak, YouTube će također početi promovirati sadržaj vezan uz rak iz takozvanih “autoritativnih izvora” kao što su klinika Mayo i WHO.

Promjena u politici cenzure YouTubea označava značajnu eskalaciju tekuće kampanje platforme protiv svega što odluči smatrati “medicinskim dezinformacijama”.

Ažurirana pravila platforme također dolaze nekoliko godina nakon što je YouTube prvotno ojačao svoj pristup u pogledu takozvanih medicinskih dezinformacija tijekom vrhunca pandemije COVID-19, što je dovelo do cenzure više od milijun videozapisa u razdoblju od nekoliko mjeseci zbog optužbi dezinformacija o COVID-19.

Provjeri/naturalnews.com

Foto naslovnice: screenshot naturalnews.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije