Subota, 10 lipnja, 2023
NaslovnicaVijestiZačetak osnivanja nove europske države pod kontrolom globalističkog kulta?

Začetak osnivanja nove europske države pod kontrolom globalističkog kulta?

5
(50)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Europska politička zajednica

Prekjučer, 6. listopada, u Pragu je održan osnivački skup “Europske političke zajednice” (engleska kratica: EPC).

Sudjelovali su predstavnici ukupno 44 europske države: 27 država članica EU-a, države takozvanog “zapadnog Balkana”: Srbija, BiH, Crna Gora, Makedonija, Kosovo, Albanija, službeno “neutralne države”: Velika Britanija, Island, Švicarska, Norveška, Lihtenštajn, te još i: Ukrajina, Moldavija, Turska, Azerbejdžan, Armenija, Gruzija. Dakle; sve države Europe osim Rusije i Bjelorusije. Većinu država predstavljali su najviši dužnosnici tih država, kao na primjer nova premjerka Liz Truss iz Velike Britanije, kancelar Scholz iz Njemačke i predsjednik Erdogan Turske…

Skupu su prisustvovali i najviši predstavnici EU-a: predsjednica Europske komisije, Ursula von der Leyen, predsjednik Europskog vijeća, Charles Michel, te opunomoćenik EU-a za vanjske poslove, Jose Borrel.

Inicijativu za ovaj skup pokrenuo je francuski predsjednik Macron, a prema službenim priopćenjima ciljevi tog skupa su bili rješavanje problema energetske krize, klime i rata u Ukrajini. Macron je sam istaknuo da se nada kako će sve države pokazati “znak jedinstva” protiv Putina.

Michel je poručio da su ciljevi nove zajednice “više stabilnosti, više sigurnosti, više mira.” Neki zapadni mainstream mediji već sad kažu, da EPC, koja je sada još samo inicijativa, u budućnosti treba prerasti u stvarnu političku zajednicu, što se može nazrijeti i u tekstu same službene pozivnice za skup kojeg je potpisao Charles Michael:

“S obzirom na dramatične posljedice rata u Ukrajini za europske države na mnogim područjima, OSNIVAMO Europsku političku zajednicu, s ciljem, okupiti zemlje na europskom kontinentu da bi ponudili platformu za političku koordinaciju.”

Prag je izabran za mjesto sastanka jer je Češka zemlja koja trenutno predsjedava EU-om, pa je dan kasnije održan planirani sastanak zemalja EU-a. Dakle, ovaj sastanak, osnivanje Europske političke zajednice, bio je neka vrsta skupa proširene EU.

Prema najavljenim planovima, novosnovani EPC trebao bi ubuduće održavati svoje skupove jednom ili dvaput godišnje, a britanska premjerka Truss već je izrazila spremnost da se slijedeći skup održi u Velikoj Britaniji.

Ništa se ne događa slučajno

O kakvoj se inicijativi radi, dovoljno govori činjenica da je bivši bankarčić pod kontrolom Rotchilda – Macron, inicijator ovog skupa. Njega je globalistički kult, još 2014. godine, na skupu Bilderberg grupe, odabrao za budućeg predsjednika Francuske. Macronov mentor, poznati globalistički aktivist, Jacques Attali, tada je okupljenim kultistima predstavio do tada malo poznatog mladog političara i bivšeg bankara i rekao – ovo će biti slijedeći predsjednik Francuske.

Tri godine kasnije, upravo se to i dogodilo. U javnosti malo poznati Macron svjetlosnom brzinom osniva svoj pokret i pobjeđuje puno poznatiju Marine Le Pen i Nacionalnu frontu na predsjedničkim izborima. U politici se ovakve bajke ne događaju, osim ako nisi marioneta globalističkog kulta kabale, koji ti godinama unaprijed osigurava pobjedu.

Sve što se odvijalo na skupu novog EPC-a bilo je navodno neformalne prirode, u fazi savjetovanja.

Međutim, treba podsjetiti kako su kasnih 40-ih i ranih 50-ih godina prošlog stoljeća, također u režiji globalističkog kulta i Rockefellera u pozadini, započeli neformalni procesi za stvaranje EU-a. I taj se, nešto kasnije stvoreni, savez zvao “zajednica” (Europska ekonomska zajednica), baš kao i ovaj, a obrazloženja o potrebi njegovog stvaranja vrlo su nalik ovim današnjim.

I tada se se razbacivalio velikim riječima kako bi se opravdalo stvaranje nove zajednice država. Sukobi i neprijateljstva između država i naroda iz prethodna 2 svjetska rata, novonastali hladni rat…sve je to trebalo biti opravdanje stvaranja najprije ekonomsko-gospodarskog saveza, koji je postepeno postao i politički savez, da bi konačno, potpisivanjem mastrihtskih ugovora 1992, od EEZ-a nastala sadašnja EU. EU, koja je u zadnjih 30 godina postala sve centraliziranija i koja želi sve veću kontrolu svih područja života pojedinaca.

Povezano: Što je rješenje ove situacije?

Danas se na osnivačkom skupu EPC-a može prepoznati gotovo ista retorika u obrazložnjima zbog kojeg se osniva, a to su sve veći problemi sa energijom, klimom, ratom…koji se navodno mogu rješavati samo zajednički.

I ovdje je moguće prepoznati poznati obrazac kulta: problem-reakcija-rješenje. Oni sami stvaraju probleme, krize i ratove, kao što su tada stvorili 2. svjetski rat, pa nakon njega hladni rat, itd. Nakon što kreiraju problem, nude rješenje koje im odgovaraju i koja im garantiraju sve veću kontrolu.

I sada imamo inscenirani rat u Ukrajini i inscenirani novi hladni rat na liniji Rusija-Zapad, pa energetsku krizu, inflaciju, nestašice i ostale namjerno izazvane posljedica tog rata. I opet nude „rješenje“…

Ono što je zajednička crta svih tih “rješenja”, koju možemo prepoznati još od stvaranja EU-a(EEZ-a) i hladnog rata, pa do nastanka “borbe protiv terorizma” od 11.9.2001…, sve do plandemije i oružanog rata u Ukrajini i insceniranog novog hladnog rata je –  svaki put se kao rješenje nudi nekakvo udruživanje država, zbijanje zajedničkih snaga, zapakirano u celofan dobrobiti i zajedničke suradnje i pri tomu, svaki put sve veće smanjenje suverenosti pojedničnih nacionalnih država, to jest prebacivanje dijela suverenosti na te nove globalističke zajednice. Sa svakom novostvorenom zajednicom dolazi sve više oduzimanja indivudalnih građanskih sloboda.

Nema razloga da to i ovaj put ne bude tako.

P O D I J E L I !

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 50

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije