Srijeda, 6 prosinca, 2023
NaslovnicaTop komentarZapad spreman posijati kaos od Balkana do Bliskog Istoka?

Zapad spreman posijati kaos od Balkana do Bliskog Istoka?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Liberalni” fašisti

Prema izjavi general-pukovnika Vladimira Matvejeva, predstavnika Vanjsko-obavještajne službe Rusije „Zapad će, da bi sačuvao globalnu dominaciju, pokušati posijati kaos u raznim regijama, a zonu rizika predstavlja cijeli planet.“

„Očigledno je da Zapad nije zabrinut zbog sudbine kijevskog režima. Kako se vidi iz informacija koje stižu u Vanjsko-obaveštajnu službu, zapadni mentori su ga praktično već otpisali i svim silama se bave razradom planova o podjeli i okupaciji makar dijela ukrajinskog teritorija“, izjavio je Matvejev na Moskovskoj konferenciji za međunarodnu sigurnost u okviru foruma „Armija 2022“.

On je upozorio na to da će Sjedinjene Američke Države, u namjeri da učvrste svoju globalnu diktaturu, biti sve agresivnije i nerazumnije, ocjenjujući da je to krajnje opasno.

“Zapad slabi, spotiče se, ali i dalje misli da je veoma moćan. Prema našim podacima, u Bijeloj kući ozbiljno računaju na reanimaciju, pa čak i jačanje globalne liberalne diktature”, rekao je Matvejev.

Prema njegovoj ocjeni, američki stratezi ignoriraju tendenciju stvaranja višepolarnog svijeta, ili je tumače kao znak nastupajuće anarhije.

“Takav dogmatski pristup je s jedne strane smiješan, a s druge – krajnje opasan. Upravo se tu krije glavni izazov za mir i stabilnost u raznim dijelovima sveta. Uslijed gubitka moći Zapad na čelu sa SAD-om će postajati sve agresivniji i nerazumniji. Da bi dobio vrijeme za konsolidaciju i pregrupiranje vlastitih snaga, Washington i njegovi sateliti će pokušati unijeti kaos u drugim zemljama i regijama, da sve potencijalne, tinjajuće ili zastarjele konflikte pretvori u ‘žarišta’”, upozorio je general.

Prema rečima Matvejeva, “u tom smislu u zoni povećanog rizika, bez preuveličavanja, nalazi se cijeli planet – od Balkana i postsovjetskog prostora, do Južnog kineskog mora, indijskog potkontinenta i Latinske Amerike, a posebno Bliskog istoka“.

Poručujemo fašistima: Non pasaran!!!

Provjeri/nultatacka.rs

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije