Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaNajnovijeZaručnica britanskog rokera koji je umro od posljedica „cjepiva“ dobiva odštetu?

Zaručnica britanskog rokera koji je umro od posljedica „cjepiva“ dobiva odštetu?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Trunčica zadovoljštine

Pisac, filmaš i roker, umjetničkog imena Zion (48) umro je 13. svibnja, osam dana nakon što je primio „cjepivo“ AstraZeneca. Prema izjavi njegove zaručnice Vikki Spit, liječnička služba nije prepoznala da se radi o krvnom ugrušku koji bi mogao biti povezan s „cjepivom“, te ga nije podvrgnula odgovarajućim pretragama i liječenju što je dovelo do njegove smrti.

Obdukcija je potvrdila upravo sumnje koje je izrazila njegova zaručnica – umro je od krvnih ugrušaka povezanih s „cjepivom.

Prema zakonu iz 1979. godine, ljudi koji pretrpe štetu od cjepiva mogu tražiti odštetu od vlade u iznosu do 120 000 funti, ali da bi to učinile, žrtve moraju dokazati da su najmanje 60% onesposobljene kao rezultat cijepljenja. Također, zakon nije primjenjiv ukoliko je došlo do smrtnog ishoda za kojeg se ne može dokazati da je žrtva bila 60% invalidna prije smrti?!

Dakle, ukoliko zaručnica Vikki ne dokaže da je Zion bio 60%-tni invalid prije nego li je umro, neće dobiti odštetu.

„Zion nije bio zabrinut za Covid-19 jer je bio izuzetno zdrav, ali je bio sretan što je primio cjepivo jer se brinuo da ne prenese Covid-19 drugima“, rekla je njegova zaručnica, te dodala: „Isplata od 120 000 funti ne može pokriti gubitak zarade koju bi osoba u četrdesetima ostvarila prije odlaska u mirovinu.“

Foto naslovnice: mirror.co.uk, Yellow Jersey PR

VEZANO

najnovije