Subota, 10 lipnja, 2023
NaslovnicaNajnovijeZastrašujući porast postotka umiranja cijepljenih u Velikoj Britaniji se nastavlja!

Zastrašujući porast postotka umiranja cijepljenih u Velikoj Britaniji se nastavlja!

4.7
(102)

Pogubljenja…

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Iz tjedan u tjedan pratimo tjedna Izvješća britanske agencije za zdravstvenu sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva (1, 2, 3), kojima se sustavno i pravovremeno, između ostalog, donose i podaci o praćenim parametrima glede broja novih slučajeva zaraze, broja hospitalizacija i broja umrlih od COVID-19 prema cjepnom statusu.

Za razliku od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koji je prvo pokušao zamaskirati zadnje objavljene podatke za tjedan 20.-26. prosinca 2021. godine, na način da nije objavio pripadne tablice praćenih parametara (slučajevi, hospitalizacije i smrti), a statistiku, ako se tako uopće može nazvati, prikazao tzv. „pie chart“ grafovima bez ikakvih brojčanih podataka o postotcima. Kako smo ih raskrinkali pogledajte ovdje. Od tada do danas nisu objavili niti jedno izvješće…

No, vratimo se alarmantnim podacima iz Velike Britanije (Izvještaj za week 4), iz kojih se nedvojbeno, sada već na osnovu tri uzastopna tjedna izvješća, može zaključiti kako se radi o jasnom uzlaznom trendu porasta hospitalizacija i umiranja cijepljene populacije.

I dok podaci za novootkrivene slučajeve, a što je manje zanimljiv podatak, doživljavaju određenu fluktuaciju u postotcima između cijepljenih i necijepljenih, podaci za hospitalizacije i smrti su nemilosrdno okrenuli leđa cijepljenoj populaciji. Naime, osim što je očigledan porast postotaka cijepljenih koji su hospitalizirani i umrli, iz tjedan u tjedan rastu i njihovi apsolutni brojevi. Tako se u posljednjem tjednu za hospitalizacije bilježi ukupan broj od 11 277 cijepljenih ljudi u odnosu na 10 051 za prethodni tjedan, dok je broj hospitalizacija necijepljenih ostao gotovo nepromijenjen (4 807 i 4 752).

I na kraju podaci o smrtima, a koji otkrivaju zastrašujuću statistiku. U tjednu kojeg se u izvješćima naziva „week 2“, postotak umrlih cijepljenih je iznosio 70,86% od ukupnog broja umrlih (7 069), u tjednu „week 3“ taj postotak je porastao na 73,97% od ukupnog broja umrlih (8 632), da bi u ovom posljednjem izvješću za „week 3“ skočio na 77,81% od ukupnog broja umrlih (10 119).

Naravno, u skladu sa statistikom, kako raste postotak umrlih cijepljenih istovremeno opada postotak umrlih necijepljenih. No, broj umrlih necijepljenih je iz tjedna u tjedan konstantan (1 989, 2 170, 2 162), dok broj umrlih cijepljenih drastično raste (5 009, 6 385, 7 874).

Ono što je također vrlo zanimljivo je očigledan porast broja hospitaliziranih i umrlih koji su primili 3. booster dozu. S obzirom da se ovi podaci za osobe s primljenom 3. dozom prate tek drugi tjedan zaredom (?) trend će biti moguće uspostaviti tek sa slijedećim izvještajem. Ali napomenimo, prošli tjedan (week 3) – hospitalizacije 5 143 i umrli 2765, ovaj tjedan (week 4) – hospitalizacije 6 449 i umrli 3 964!

Mišljenja smo da je sve poprilično jasno, a evo i statistike! Javite HZJZ da ih čekamo…

Novi slučajevi
Hospitalizacije
Smrti

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 4.7 / 5. Ukupno glasova: 102

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije