Ponedjeljak, 2 prosinca, 2024
NaslovnicaVijestiZbog iznimno slabog interesa za njihove proizvode industrija laboratorijskog mesa sada traži...

Zbog iznimno slabog interesa za njihove proizvode industrija laboratorijskog mesa sada traži subvencije

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

Printanje

Kako izvještava report24.news, potrošači i potencijalni investitori iskazuju jako malo interesa za laboratorijski uzgojeno meso. Zbog toga sada industrija laboratorijskog mesa traži javne subvencije.

U raspravi o klimatskoj politici klimatski histeričari su to reklamirali kao revoluciju, a sada je kontroverzna laboratorijska mesna industrija na rubu kolapsa. Ono što je započelo kao projekt budućnosti globalista vrijedan više milijuna dolara, sve se više pokazuje kao skupo pogrešno skretanje.

Brojke govore same za sebe: dok je 2021. godine u sektor ušlo impresivnih 989 milijuna dolara, investicije su pale za dramatičnih 80 posto na mršavih 177 milijuna dolara 2023. godine.

- Advertisement -

Iz tog razloga, industrija laboratorijskog mesa, umjesto da nedostatak prihvaćanja kupaca vidi kao tržišni signal, sada traži potporu vlade. Robert Jones iz Mosa Meat, nizozemskog start-upa, nije skrivao nesigurnu situaciju na Future Food-Tech Summitu: „Industrija neće preživjeti bez velikih javnih ulaganja“.

Raspravu posebno zaoštravaju nova znanstvena saznanja. Istraživači sa Sveučilišta Kalifornija otkrili su da proizvodnja mesa uzgojenog u laboratoriju proizvodi do 25 puta više CO2 od konvencionalne proizvodnje govedine. Razlog: Energetski intenzivni procesi čišćenja staničnih kultura troše ogromne resurse. Iz perspektive klimatskih fanatika, navodno zelena alternativa pokazuje se kao ekološki bumerang.

Ali to nije dovoljno. Stručnjaci upozoravaju na još jedan zabrinjavajući aspekt: ​​korištene “besmrtne stanične linije” – stanice koje se beskrajno razmnožavaju – pokazuju zastrašujuće sličnosti sa stanicama raka. To znači da je laboratorijsko meso već klasificirano kao “potencijalno kancerogeno“. Tehnologija koja se prije koristila samo u istraživanju sada je odjednom spremna osvojiti naše tanjure, unatoč takvim mogućim zdravstvenim rizicima.

Očigledno da ljudi žele jesti pravo meso, a ne potencijalno kancerogeni kemijski talog iz laboratorija. No, industrija umjesto da prihvati svoj poraz, nada se spasu novcem poreznih obveznika koji odbijaju njihov proizvod.

- Advertisement -

Provjeri/report24.news

Foto naslovnice: screenshot report24.news

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije