Subota, 23 rujna, 2023
NaslovnicaEkonomijaZemlje BRICS-a počele trgovati naftom u drugim valutama umjesto dolara

Zemlje BRICS-a počele trgovati naftom u drugim valutama umjesto dolara

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Kraj petrodolara?

Dok su SAD opsjednute provođenjem reterdiranih agendi, poput woke indoktrinacije, gospodarstvo im ulazi u kolaps, a članice saveza BRICS (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika) počinju trgovati naftom koristeći valute koje nisu petrodolar.

Zapravo, prije neki dan Indija je navodno kupila narudžbu nafte koristeći rupije umjesto novčanica Federalnih rezervi, koje su još uvijek, ali ne zadugo, primarni temelj globalne trgovine, posebno za “fosilna” goriva sa Zemlje kao što je nafta.

Prema izvješćima, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) potpisali su sporazum koji dopušta ne samo Indiji, već i svim ostalim članicama BRICS-a da kupuju i prodaju naftu u rupijama, što je stvarno loša vijest za američko gospodarstvo.

Za sada je američki dolar još uvijek globalna rezervna valuta, što znači da je standardna valuta koja se koristi za trgovanje važnim robama. Međutim, to se sustavno mijenja i čini se da američki političari spavaju za volanom kada je riječ o zaštiti američkih interesa u tom pogledu.

Indian Oil, istaknuta energetska kompanija u Indiji, kupila je milijun barela nafte od državne naftne kompanije Abu Dhabi National Oil Company, slijedeći primjer samih UAE koji su još u ožujku kupili 65.000 tona ukapljenog prirodnog plina (LNG) od kineske naftne i plinske tvrtke China National Offshore Oil Corporation koja koristi valutu kineski juan.

Čini se kao da je ostatku svijeta dosta dominacije američke valute. Budući da Federalne rezerve tiskaju dolare do apsurda, razvodnjavajući valutu i čineći je bezvrijednom, ostatak svijeta prelazi na druge valute.

Mediji i vaši omiljeni političari nikada vam neće reći pravi uzrok inflacije koju vidimo, a koja je rezultat mnogih desetljeća korporativnog socijalizma i spašavanja, kao i korupcije na Wall Streetu.

Usput, još u svibnju, komunistička Kina potpisala je ugovor vrijedan 582,3 milijarde dolara koji pokriva široku paletu sporazuma o valutnoj nagodbi. Još jednom, umjesto američkog dolara, ti sporazumi vrijedni više od pola trilijuna dolara isključivo će koristiti juan, a ne dolar, za trgovinu.

“UAE je jedna od zemalja koje su potpisale ugovor s azijskim divom zajedno s Rusijom, Venezuelom, Omanom, Bahreinom, Katarom, Kuvajtom i Saudijskom Arabijom”, objašnjavaju izvješća.

Također imajte na umu da je na nedavnom summitu BRICS-a u Johannesburgu članstvo u savezu BRICS-a prošireno na šest dodatnih zemalja, čime se njegov broj zemalja članica povećao s 5 na 11.

Koliko će još dugo američki dolar, koji nije podržan apsolutno ničim, ostati službena globalna rezervna valuta? Izgleda kao da neće još dugo…

Provjeri/naturalnews.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije