Četvrtak, 8 lipnja, 2023
NaslovnicaVijestiZimska oluja koju nazivaju “Jednom u generaciji” poharala SAD ostavivši preko 1,5...

Zimska oluja koju nazivaju “Jednom u generaciji” poharala SAD ostavivši preko 1,5 milijuna ljudi bez struje

4.8
(18)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Globalno zatopljenje

Oluja ‘“jednom u generaciji“ u većem dijelu SAD-a jačala je u petak jer su mećave i vjetrovi jačine uragana zaustavili tisuće letova i ostavili gotovo milijun i pol domova bez struje.

Brutalni „ciklon bomba“ brzo jača i prijeti vrlo niskim temperaturama u nekim državama srednjeg zapada. Smrtonosna arktička oluja samo nekoliko dana prije Božića ugrozila je praznične planove milijuna Amerikanaca i pokrenula upozorenja diljem zemlje.

Gotovo dvije trećine SAD-a upozorenjem je zbog zimskih vremenskih prilika, a snijeg je uzrokovao otkazivanje tisuća letova uoči najprometnijeg vikenda u godini. Najnoviji podaci FlightAwarea govore da je samo u petak otkazano 3100 letova, nakon prizemljenja još tisuća u četvrtak.

Više od 10.000 letova također je odgođeno zbog vremenskih uvjeta, a to će vjerojatno značiti da će se kaos nastaviti nakon što oluja prođe. Zračna luka Seattle-Tacome zatvorila je svoje piste na neodređeno vrijeme u petak ujutro kako bi odledila površine. Amerikance se također upozorava da ne putuju cestom jer ledeni uvjeti i jaki vjetrovi pretvaraju autoceste i autoceste u potencijalne smrtonosne zamke.

Otprilike 200 milijuna Amerikanaca – oko 60 posto stanovništva – pod nekim je oblikom upozorenja o zimskim vremenskim prilikama budući da će hladnoće ispod nule i nestanci struje razočarati one koji se trude biti s voljenima tijekom Božića.

Upozorenja o teškom smrzavanju objavljena su diljem država na obali Meksičkog zaljeva, kao što su Texas, Louisiana, Alabama i Florida, dok je značajno zaleđivanje bilo moguće zbog zasebne arktičke oluje koja je pogodila sjeverozapad Pacifika.

Užasni uvjeti također su uzrokovali neizbježna kašnjenja isporuka paketa u zadnji čas. FedEx je rekao da je doživio „znatne poremećaje“ u središtima u Memphisu i Indianapolisu. UPS je rekao da su pogođene isporuke i preuzimanja u središtima u Louisvilleu, Kentucky i Rockfordu, Illinois.

Jaki vjetrovi diljem zemlje uzrokovali su nestanak dalekovoda s najvećim brojem prekida zabilježenim u Teksasu, Oklahomi, Missouriju, Tennesseeju, Mississipiju i Louisiani, prema poweroutage.us.

Provjeri/endtimeheadlines.org

Foto naslovnice: screenshot endtimeheadlines.org

P O D I J E L I !

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 4.8 / 5. Ukupno glasova: 18

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije