Subota, 9 prosinca, 2023
NaslovnicaEkonomijaZloslutni nagovještaj? Jedan od najpoznatijih američkih investitora prodao sve svoje dionice osim...

Zloslutni nagovještaj? Jedan od najpoznatijih američkih investitora prodao sve svoje dionice osim jedne

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Zna nešto što ostali ne znaju?

Michael Burry, američki je investitor, upravitelj hedge fondova i liječnik, koji je osnovao hedge fond Scion Capital koji je vodio od 2000. do 2008. godine, prije nego što ga je zatvorio kako bi se usredotočio na svoja osobna ulaganja. Prema njegovom liku i djelu snimljen je i poznati film „The Big Short“ („Oklada stoljeća“)…

Burry-eve kvartalne prijave uvijek su bile pomno iščekivane, a svaki njegov poslovni potez privlačio je mnoštvo zainteresiranih ulagača.

Ništa drugačije nije bilo ni s prijavom za kvartal od 30. lipnja, koja je otkrila zapanjujuću stvar, o kojoj se već tjednima raspravlja i koja podiže razinu „teorija zavjera“. Naime, dr. Burry prodao je sve što je posjedovao jedno tromjesečje prije, uključujući Warner Bros. Discovery (WBD), Meta Platforms (META) i Alphabet (GOOGGOOGL). 

A sad dolazi onaj čudan dio…Burry je prodao sve dionice osim jedne, a to su dionice The GEO Group, Inc. (NYSE: GEO).

GEO Group, Inc. druga je najveća privatna “zatvorska tvrtka” na svijetu. Grupa upravlja s više od 100 privatnih zatvora i ustanova za mentalno zdravlje s približno 100.000 kreveta. Osim toga, GEO također nudi obrazovne programe i strukovnu obuku koji su osmišljeni kao podrška javnoj rehabilitaciji prijestupnika. Iz geografske perspektive, GEO Grupa djeluje u SAD-u, Kanadi, Australiji i Južnoj Africi. SAD čini gotovo 90% prihoda tvrtke.

Morate priznati da se radi o vrlo čudnom potezu…nagovještava li on nešto?

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije