Nedjelja, 3 prosinca, 2023
NaslovnicaVijesti„Znanstvenici“ sada tvrde da je ptičja gripa kriva za misteriozne smrti dupina...

„Znanstvenici“ sada tvrde da je ptičja gripa kriva za misteriozne smrti dupina i kitova

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Novi strah

Znanstvenici sada strahuju da je ptičja gripa odgovorna za niz misterioznih smrti dupina i kitova koji haraju istočnom obalom Amerike i drugdje.

Prema podacima iz Centra za nasukavanje morskih sisavaca, 22 dupina i pet grbavih kitova nasukalo se na obalu New Jerseyja od siječnja, ali ima ih još na desetke koji se protežu do Sjeverne Karoline.

Znanstvenici sada testiraju lešine na virus ptičje gripe, koji sada prelazi na sisavce, povećavajući strah da bi ljudi mogli biti sljedeći.

Naravno, smrt kitova i dupina nikako ne može biti uzrokovana zagađenjem, vojnim sonarom, barotraumom, podvodnim potresom ili nekim drugim razlozima?

Glasnogovornik je za Daily Mail rekao da se mrtve morske životinje trenutno testiraju u laboratoriju kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Virus je navodno već ubio više od 330 tuljana u Novoj Engleskoj 2022. godine i nekoliko drugih sisavaca uključujući lisice, rakune i medvjede. Vrlo je izvjesno da „znanstvenici“ rade na uspostavi novog straha šireći priču kako se ovaj virus tobože širi na sve više vrsta životinja, pa je izgledno, kako kažu, da će doći i do mutacije koja će omogućiti zaražavanje ljudi.

Naime, navodno visoko patogeni H5N1 proširio se svijetom u proteklih 18 mjeseci, uzrokujući smrt stotina milijuna domaćih ptica i nebrojenih divljih ptica.

Dok stručnjaci u SAD-u još uvijek analiziraju nedavne smrti, dobri dupin pronađen mrtav na Floridi prošle godine bio je pozitivan na virus.

Nedavno je Ujedinjeno Kraljevstvo potvrdilo da je ptičja gripa ubila dva dupina i ovi incidenti izazivaju zabrinutost zbog smrti sisavaca duž istočne obale SAD-a.

Centar za nasukavanje morskih sisavaca požurio je u srijedu u Sea Isle City u New Jerseyju nakon što je stigao poziv o osam dupina nasukanih na plaži.

Spasilačke ekipe koje su provele sate pokušavajući hidratizirati nasukane dupine nazvale su pokušaje spašavanja života mučnim dok su gledali kako se zdravlje životinje pogoršava.

Unatoč naporima spašavanja života, dvoje je proglašeno mrtvim na mjestu događaja. Preostalih šest dupina eutanazirano je nekoliko sati kasnije.

Dok je Centar za nasukavanje morskih sisavaca izvijestio o pet smrti grbavih kitova, ukupno 16 ih je stradalo od Sjeverne Karoline do New Yorka od 1. prosinca 2022. do 1. ožujka 2023., što je najveći broj ikada zabilježen tijekom tog tromjesečnog razdoblja. 

Službenici testiraju kitove pronađene na sjevernoistočnoj obali, zajedno s nekoliko njih na zapadnoj obali, na ptičju gripu.

Nažalost, intenziviraju se pripreme na novoj plandemiji….

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije