Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaWake up10 stvari koje biste trebali napraviti odmah

10 stvari koje biste trebali napraviti odmah

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

To do list

1. Sredite vlastite financije

Sada je pravo vrijeme da u potpunosti sredite svoje financije, otplatite dugove, kredite i druga zaduženja. Pred nama je ekonomski kolaps…

2. Dovedite se u formu

Iako vrijedi uvijek, ovo bi vam moglo donijeti preživljavanje u narednom periodu. Učinite sve što smatrate da je dobro učiniti kako biste svoju formu i zdravlje podigli na maksimalni nivo. Investirajte u vlastito zdravlje, nastojte jesti zdravo, smršavite, počnite hodati, trčati, vježbati.

3. Kupite stvari koje će vam zatrebati

Cijene svakim danom postaju sve više, a morate biti svjesni da će situacija biti sve gora. Napravite listu stvari, poredane od najvažnijih, koje bi vam mogle predstavljati problem ukoliko postanu nedostupne, iz bilo kojeg razloga.

4. Riješite se ovisnosti

Ovo nije potrebno dodatno obrazlagati. Svaka vaša ovisnost u biti predstavlja dodatni okov koji nosite na nozi. Zamislite kako bi bilo da se nađete u sveopćem kaosu, pri čemu vam vaša ovisnost predstavlja samo još jedan dodatni problem.

5. Napravite zalihu hrane i potrepština

Ma koliko suludo vam ovo zvučalo, napravite vlastitu zalihu. Ne potpadajte pod utjecaj onih koji kažu: „Ah, koliko ćeš preživjeti s tim! Što kad sve to potrošiš?“ Zapamtite da ćete biti u puno boljoj poziciji od njih. A što ćete dalje i kako, razmišljat ćete u hodu…oni sigurno neće imati tu mogućnost.

6. Razmislite o mogućnosti preseljenja

Živite li u gradu, razmislite koje su vam mogućnosti da u slučaju potrebe možete iz njega otići.

7. Budite spremni da ostanete bez posla

Iako je ovo vrlo težak zadatak, generalno je dobro razmisliti o potencijalnim alternativama koje vam mogu osigurati preživljavanje. Osvijestite svoje vještine i sposobnosti.

8. Osigurajte osobnu zaštitu vaše obitelji i imovine

Jednom kad nastane kaos, može biti kasno…

9. Razvijajte pozitivnost

Iako je potrebno biti što realniji, u teškim situacijama potrebno je razvijati i pozitivan stav i nadu da će sve biti dobro. Bez nade ništa nema smisla.

10. Okružite se istomišljenicima i snažnije se povežite

Oslonite se na ljude kojima možete vjerovati, podijelite informacije, osnažite zajedništvo i radite na širenju i jačanju grupe. Ovo će biti presudno kada budu najteži trenuci.

P O D I J E L I !

Foto naslovnice: pixabay.com

Provjeri

VEZANO

najnovije