Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upAko vam je do rata od sad se možete identificirati kao Ukrajinac...

Ako vam je do rata od sad se možete identificirati kao Ukrajinac i odmah otići na front. Potresna priča 30-godišnjaka iz Ukrajine

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ponestaje kandidata za žrtvovanje

Predsjednik Volodimir Zelenski nudi svim etničkim Ukrajincima državljanstvo, osim ako ne žive u Rusiji. Zelenski provodi zakon koji će Ukrajincima koji žive u inozemstvu omogućiti dobivanje višestrukog državljanstva.

Deklaracija je donesena u čast 105. obljetnice Dana ukrajinskog jedinstva:

“Svi kojima teče ukrajinska krv u venama i slobodno srce kuca u grudima. Ukrajinci porijeklom, koji su odavno dokazali da su po duhu Ukrajinci. I nakon dugo godina čekanja konačno bi trebali postati Ukrajinci po putovnici. Na zakonodavnoj razini. Danas podnosim Verkhovna Rada ključni nacrt zakona koji će omogućiti usvajanje sveobuhvatnih zakonskih izmjena i uvođenje višestrukog državljanstva.”

Također je dodao: I omogućit će svim etničkim Ukrajincima i njihovim potomcima iz cijelog svijeta da imaju naše državljanstvo. Naravno, osim građana zemlje agresora.” 

Stoga, neće biti potrebe za testom podrijetla da bi se utvrdilo je li netko Ukrajinac jer se ne bi razlikovao od ruske krvi. U glavi Zelenskog, svatko tko se želi boriti može postati Ukrajinac:

„Strani dragovoljci koji su uzeli oružje za obranu Ukrajine, svi oni koji se bore za slobodu Ukrajine kao za svoju domovinu. I Ukrajina će za njih postati takva. Za sve koji osjećaju da ‘biti u Ukrajini’ znači ‘biti kod kuće’. Ne kao turisti, nego kao građani. Građani velike, ujedinjene, jedinstvene Ukrajine.”

Dakle, sada se možete IDENTIFICIRATI kao Ukrajinac da biste dobili državljanstvo ako ste voljni boriti se. Možete plaćati porez kao Ukrajinac kako biste podržali vladu koja u potpunosti ovisi o Zapadu kako bi ostala na površini.

“Ne želim ići u rat i ne mogu se natjerati da pobjegnem”

U nastavku je priča 30-godišnjaka iz Ukrajine koji je ostao u Ukrajini iako ne želi u besmisleni rat. Obavezno pročitajte!

“Ja sam 30-godišnjak koji živi u Ukrajini. Unatoč svim nedostacima ove zemlje, još uvijek osjećam da je ovo moj dom, a posljednjih godina sam uvijek želio živjeti ovdje. Život ovdje imao je i još uvijek ima mnogo pozitivnih strana.

Sada rat bjesni kojemu se apsolutno ne nazire kraj. Prvih godinu i pol dana nisam osjećao želju za borbom, ali nisam htio ni bježati, misleći da ću, ako dođe do toga i budem unovačen, jednostavno prihvatiti. Nisam htio podmićivati ​​da postanem nesposoban ili čak tražiti druge načine da izbjegnem novačenje. Sada, s obzirom na stanje u kojem je rat, pogotovo nakon što mi je moj prijatelj koji je dobrovoljno otišao prošle godine rekao da ne idem, odlučio sam da ga trebam aktivno izbjegavati. Međutim, mito da postanem nepodoban više nije opcija i postoji malo ili nimalo načina koji bi mi omogućili da budem zakonski izuzet.

Nacrt novog zakona je u pripremi. Obvezivao bi sve muškarce sposobne za službu da ažuriraju svoje podatke u vojnim uredima. U slučaju da to ne učinite ili u slučaju da to učinite, dobijete opomenu i ne pojavite se, bit će vam oduzeta vozačka dozvola, blokirani bankovni računi, zabrana kupnje ili prodaje nekretnine, a ni to nije u potpunosti popis.

Opcija da dobijete ‘kartu u jednom smjeru’ još uvijek je na stolu. Mnogi ljudi koji su to učinili nadaju se da će se vratiti kada rat završi. Legalno napustite zemlju, ali se jednostavno ne vratite na vrijeme. Barem u ovom trenutku, to je samo upravni prekršaj, a ne kazneni.

Čak i ako odlučim nastaviti s ovom opcijom, vjerojatno bih se nadao da ću se i vratiti, a kakav je to život. Nemam rodbine u inozemstvu, samo neke prijatelje, sam sam pa ću morati sam krenuti. Prije nekoliko godina putovao sam sam u inozemstvo na 9 mjeseci, pa znam kakav je osjećaj biti sam daleko od kuće. Radim na daljinu i zarađujem dovoljno pristojno, imam ušteđevinu, tako da je to svakako moguće, ali ostaviti sve na neodređeno vrijeme još uvijek je teško. Ali planiranje bilo kakve budućnosti ovdje je također gotovo nemoguće.

Također, kao što sam rekao, ovo je moj dom, i strašne stvari će mu se dogoditi ako svi samo pobjegnu i ne bude više nikoga da ga brani. Ali umrijeti u jarku jer neki zapovjednik iz sovjetske ere ne cijeni ljudske živote jednostavno izgleda tako užasno. Znam da to nije jedini scenarij, ali je ipak vrlo vjerojatan.

Ali mnogi moji prijatelji su već otišli, mnogi to i planiraju, tako da polako završavam sve više sam ovdje.

Tešku je odluku donijeti i što više čekam, sve ovo postaje teže.“

Provjeri/armstrongeconomics.com

Foto naslovnice: screenshot armstrongeconomics.com

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije