Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeAmeričke državne agencije započele vježbu „Veliki radiološki incident“

Američke državne agencije započele vježbu „Veliki radiološki incident“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Zašto?

Nacionalna administracija za nuklearnu sigurnost Ministarstva energetike SAD-a započela je u ovaj ponedjeljak, u suradnji s 30 srodnih agencija, vježbu „Cobalt Magnet 22“ u blizini američkog grada Austin. Cilj vježbe je, prema službeno dostupnim podacima, redovita obuka i pomoć znanstvenicima i tehničkim stručnjacima u praćenju i procjeni radiološke prijetnje.

„Naš cilj u ovoj vježbi je testiranje procedura i rad na poboljšanjima za osiguranje zaštite zajednice okruga Austin/Travis“, rekao je Juan Ortiz, direktor Ureda za unutarnju sigurnost i upravljanje vanrednim situacijama.

Poučeni prethodnim iskustvima, ne možemo a da se ne upitamo zašto se američka vlada priprema za incident koji bi mogao uključivati napad „prljavom bombom“ ili nekim drugim radiološkim oružjem?

mRNA cjepiva i radijacija

„Prljava bomba“ je oružje koje oslobađa nisku razinu radioaktivne kontaminacije u zahvaćenom području, sa zračenjem koje nije dovoljno intenzivno da neposredno ubija izlaganjem, ali bi mogla biti smrtonosna za one koji su primili mRNA „cjepivo“. Naime, poznato je da mRNA „cjepiva“ izazivaju supresiju šiljastog proteina mehanizma „nehomolognog spajanja na kraj“ (NHEJ), pri čemu i niska razina zračenja može uzrokovati val genetskih mutacija, tumore i smrt.

O ovome smo već pisali, pa se podsjetite klikom na ovu poveznicu.

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije