Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiAmeričke zimske nevolje zbog „zelene agende“

Američke zimske nevolje zbog „zelene agende“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Smrzavanje

Više od 150 milijuna Amerikanaca je pod upozorenjem o hladnoći tijekom zime zbog temperatura opasnih po život. Svaka država osim Havaja izdala je neki oblik upozorenja stanovnicima jer se gotovo 80% nacije suočava s vremenom ispod nule. Ekstremni vremenski uvjeti naglašavaju važnost fosilnih goriva jer NEMA pouzdane alternative.

Texas je na rubu ponovnog kvara na električnoj mreži, a u ponedjeljak je oko 11.000 Teksašana doživjelo nestanak struje. Godine 2021. zimska oluja opustošila je državu, milijuni su ostali bez struje, a stotine su izgubile živote, zbog čega su se državni čelnici odmaknuli od obnovljivih izvora energije. Guverner Abbott okrivio je oslanjanje na solarnu energiju i energiju vjetra za dovođenje države u smrtonosnu situaciju i nazvao Green New Deal “smrtonosnim dogovorom za Sjedinjene Američke Države”.

Vlasnici električnih vozila diljem zemlje već osjećaju utjecaj. Vlasnici Tesla automobila na području Chicaga nisu mogli napuniti svoja vozila zbog ekstremne hladnoće. Niske temperature uzrokovale su zagušenje stanica za punjenje automobila koje su bile prepune vozila koje su vlasnici zbog nemogućnosti punjenja ostavljali na licu mjesta.

Unatoč svemu, američka vlada i dalje želi implementirati električne školske autobuse i vojna vozila.

Kalifornija planira zabraniti vozila s plinskim pogonom do 2035. prema Advanced Clean Cars II, koji će zabraniti SVU prodaju automobila na plin. U Kaliforniji je električna mreža redovito slabila zbog ekstremnih vremenskih prilika. U ljeto 2022., kalifornijski neovisni operater sustava pozvao je na “dobrovoljnu štednju energije” tijekom nadolazećeg vikenda za Praznik rada zbog kvara na električnoj mreži. Tada su građane molili da se suzdrže od punjenja svojih automobila između 16 i 21 sat, kada je najveća potražnja. “Ako se ne upravlja, snaga potrebna za više električnih vozila koja se pune istovremeno navečer pojačat će postojeća vršna opterećenja, potencijalno nadmašivši trenutni kapacitet mreže da zadovolji potražnju”, izjavili su tada s Fakulteta inženjerstva Sveučilišta Cornell.

Država procjenjuje da će trebati 1,2 milijuna stanica za punjenje do 2030., ali trenutno ih ima samo 80.000. Kalifornija nema infrastrukturu za provedbu ove zabrane nulte emisije bez rušenja cijele električne mreže. Dakle, sama električna vozila imaju potencijal srušiti električnu mrežu Kalifornije.

Jasno je da smo usred razdoblja globalnog zahlađenja, a ne zagrijavanja. Na ovaj prirodni ciklus ne možemo intervenirati. Globalisti su se svojim privatnim zrakoplovima spustili u Davos kako bi razgovarali o „klimatskim promjenama“ i kako da iskoriste ovaj klimatski trenutak da eliminiraju zlokobni CO2. Valjda vam je do sada već jasno da ste svi vi taj CO2 kojeg žele reducirati. Naime, smišljaju (ili su već smislili) kako ograničiti javnu upotrebu osnovnih resursa, uzrokujući patnju ljudi diljem svijeta pod uvjerenjem da moraju ostati bez njih kako bi spasili svijet.

New Green Deal postao je smrtonosan u Americi i sve inicijative za „klimatske promjene“ prijete civilizaciji u cjelini. Globalisti nikada neće uvjeriti slobodne mislioce da moraju spasiti planet ograničavanjem prijeko potrebnih resursa koji su bitni da određene države i nacije ostanu nastanjive.

Provjeri/armstrongeconomics.com

Foto naslovnice: screenshot armstrongeconomics.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije