Nedjelja, 21 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiBelgijska vlada razmatra ukidanje članstva u WEF-u

Belgijska vlada razmatra ukidanje članstva u WEF-u

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„Mi smo suverena nacija!“

Belgijska vlada razmatra prijedloge za otkazivanje članstva u Svjetskom gospodarskom forumu zbog antidemokratskih stavova ove globalističke organizacije.

Flamanska konzervativna stranka, Vlaams Belang, vrši pritisak na vladu da otkaže svoje članstvo u Svjetskom ekonomskom forumu (WEF). Ove će godine flamanska vlada platiti nevjerojatnih 200.000 eura članarine WEF-u i približno 27.000 eura naknade za sudjelovanje na godišnjem sastanku u Davosu.

priopćenju za tisak Vlaams Belanga, flamanski član parlamenta Sam van Rooy izjavio je da „flamanska vlada legitimizira i subvencionira svjetsku lobističku organizaciju koja otvoreno slijedi dobro definiranu ideološku agendu, naime onu globalizma.”

Čini se da se ova agenda nedavno iskristalizirala u takozvano “Veliki reset”, koji ima za cilj stvoriti “sigurniji, ravnopravniji i stabilniji svijet zajedničkim i brzim djelovanjem na obnovi svih aspekata naših društava i gospodarstava, od obrazovanja društvenim ugovorima i radnim uvjetima.” Oni teže svjetskoj vladi koja se temelji na klimatskoj histeriji i društvenoj kontroli.

Utjecaj WEF-a na politiku flamanske vlade

Budući da građani u demokratskoj ustavnoj državi imaju pravo na transparentnost u pogledu politika koje se provode, europarlamentarac van Rooy postavio je pitanja flamanskom ministru-predsjedniku Janu Jambonu o vezama i suradnji flamanske vlade sa WEF-om.

Jambon je u svom odgovoru naveo da flamanska vlada “nema strukturnih kontakata sa WEF-om izvan sudjelovanja na sastanku WEF-a u Davosu”, ali da postoje “redovitiji kontakti na razini flamanske vlade”. Prema premijerovim riječima, ti kontakti također imaju za cilj praćenje različitih aktivnosti i projekata koji se odvijaju godišnje, uključujući i sastanka izvan Davosa.

Do 2020. flamanska je vlada WEF-u plaćala godišnju članarinu od 55.000 eura. Međutim, od 2022. Flandrija je “unaprijeđena” u “pridruženog partnera” WEF-a, što zahtijeva članarinu od najmanje 175.763,87 eura godišnje. Ovaj doprinos je već uplaćen za 2022. godinu; isti račun očekuje se i za 2023.

O tom “pridruženom partnerstvu” Jambon navodi sljedeće: “Pridruženo partnerstvo nudi prednost da Flandrija može sudjelovati u više aktivnosti tijekom godine, a osim toga, radi se na projektima unutar tematske platforme ‘Oblikovanje budućnosti trgovine i ulaganja.’ Te aktivnosti i projekti pružaju dodatnu vidljivost i priliku za učenje i doprinos u politici.” Dakle, isprepletenost između flamanske vlade i WEF-a se stoga povećava, kaže Van Rooy

Jambon također članstvo u WEF-u naziva političkim instrumentom flamanske vlade za postizanje ciljeva koalicijskog sporazuma. Premijer najavljuje da u narednom razdoblju želi dodatno ojačati suradnju sa WEF-om.

Globalistički ciljevi

Prema Jambonu, “misija Svjetskog ekonomskog foruma je poboljšati stanje u svijetu”, ali ta se misija pokazala politički korektnom i probudila se: WEF ima ideološki program uključivanja, raznolikosti, otvorenih granica, klime i klimatskih promjena. Jambon tvrdi da “WEF ne traži od nas da slijedimo određeni program”, ali dodaje da bi njegovo “sudjelovanje na sastanku u Davosu moglo rezultirati političkim inicijativama.” Stoga se čini vrlo vjerojatnim da flamanska vlada slijedi globalistički cilj WEF-a što je više moguće u zamjenu za pristup WEF-ovoj mreži multinacionalnih kompanija, banaka, novinara i nevladinih organizacija.

Europarlamentarac iz redova Vlaams Belang, Van Rooy smatra da su Jambonovi odgovori razotkrivajući u svojoj nedorečenosti i postavljaju dodatna pitanja. Stoga od flamanske vlade traži da im otkaže članstvo u WEF-u: “Razmjena ideja i privlačenje investicija su, naravno, same po sebi hvalevrijedne ambicije, ali to se ne bi smjelo događati u kontekstu i pod okriljem WEF-a, lobističke skupine koja slijedi globalistički plan i stoga se ni na koji način ne može smatrati neutralnim forumom za to”, objašnjava van Rooy.

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije