Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upBi li Robert F. Kennedy, ml. “trpao u zatvor poricatelje klimatskih promjena...

Bi li Robert F. Kennedy, ml. “trpao u zatvor poricatelje klimatskih promjena i skeptike globalnog zatopljenja”?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Što se krije iza osobnosti R. F. K.?

Robert Francis Kennedy, ml. nastoji oživjeti duh svoga strica, Johna F. Kennedyja, i oca, Roberta F. Kennedyja, koji su zbog svog antiimperijalizma i borbe za pravo svake države na suverenizam platili to svojim životima.

U svom briljantnom govoru (ovdje), najavi predsjedničke utrke, Kennedy, ml. nije “siromašne uvjerio da nije dio pete kolone Teda Kennedyja”, njegova strica zahvaljujući kojemu je 1965. godine doneseno multikulturalno zakonodavstvo (Zakon o imigraciji) koje je zauvijek promijenilo Ameriku. Stoga, piše Ilana Mercer (ovdje), ako se Kennedy zalaže za srednju klasu i siromašne radnike, onda se zemlja ne smije preplavljivati beskrajnom ponudom radne snage, već se granica mora zatvoriti.

Ali, je li to jedino što nedostaje u Kennedyjevu govoru? Bi li mu njegov stric i otac dali podršku za lobiranje zelene energije i klimatskog alarmizma, zatvaranje nuklearne elektrane, zabranu umjetnih gnojiva, povezanost s malthuzijancima …?

R. F. K., ml. i zatvaranje nuklearne elektrane Indian Point

Autora članka, Foxa Greena, naslova Destruktivni ekološki zapis o R. F. K. ml. (ovdje), 21. travnja probudilo je bančino upozorenje o prekoračenju jer mu se naplatio visoki račun za struju koji je ispostavio Central Hudson u New Yorku. Računi Newyorčana vrtoglavo su porasli jer oni plaćaju troškove zatvaranja nuklearne elektrane Indian Point (na slici u pozadini, preuzetoj ovdje). U priopćenju za tisak iz listopada 2022. godine Central Hudson među razlozima za napuhane račune za struju navodi i “nemire u Istočnoj Europi”. A ti “nemiri” posljedicom su posredničkog rata protiv Rusije, koji financiraju američki porezni obveznici istodobno dok Kennedy poziva na mir.

Više od 30 godina Kennedy je služio u Vijeću za obranu prirodnih resursa (NRDC) i Hudson Riverkeeperu kao viši odvjetnik i kao član odbora. U priopćenju za tisak iz 2017. godine predsjednik Riverkeepera, Paul Gallay, izjavio je: “Jednom kad Indian Point bude zatvoren, nećemo se morati oslanjati na fosilna goriva da nadoknadimo njegovu energiju.” Samo četiri godine kasnije, 2021., naslov u New York Timesu govori suprotno: “Indian Point se gasi. To znači više fosilnih goriva.” a u nastavku “da će se njegov gubitak nadoknaditi prvenstveno generatorima koji sagorijevaju gorivo koje doprinosi klimatskoj promjeni”.

Ako Kennedy, ml. sam sebe (ovdje) opisuje kao “odlučnog branitelja okoliša” koji pripisuje drastične klimatske promjene “našoj dugogodišnjoj smrtonosnoj ovisnosti o ugljenu i nafti”, možemo li zatvaranje nuklearne elektrane shvatiti kao povratak toj “smrtonosnoj ovisnosti”? Ili možda smatra da nuklearne elektrane mogu biti zamijenjene nereciklirajućim vjetrenjačama i solarnjačama, koje rade samo kad vjetar puše ili kad može, ako nije zasjenjeno kemijskim tragovima, sijati Sunce. Osim što uništavaju ekosustav rastjerujući ptice i druge životinje, kamo ih odložiti kad im istekne rok trajanja ili kad su beskorisne i izvan uporabe jer su se smrzle, kao što je to bio slučaj u Teksasu (ovdje) kad je “čudna snježna oluja pogodila dijelove Teksasa usprkos temperaturama iznad ništice. Dio kemijski nuklearanog smrznutog materijala pao je daleko na jug do granice Teksasa i Meksika (ovdje)? Ukratko, Teksas je bio pogođen zimsko-vremenskim klimatskim inženjeringom.

Projekt Cape Wind (ovdje), uz obalu Massachusettsa, u blizini Kennedyjeva kompleksa i brojnih drugih bogatih posjeda, mrtav je projekt, a trebao je biti prva američka pučinska vjetroelektrana da se obitelj Kennedy nije godinama protivila projektu, jer bi elektrana kvarila pogled s njihova i imanja susjeda milijardera, demokratske obitelji Williama Kocha. “Jednako sam uvjeren da će nedostatak vrijednosti projekta rezultirati njegovom propašću”, napisao je Koch u e-poruci New York Timesu (ovdje) 2013. godine.

Vratimo se još malo Indian Pointu. U intervjuu s Robertom Bryceom (ovdje) Theresa Knickerbocker, gradonačelnica sela Buchanan (New York), zajednice domaćina Indian Point Energy Center-a kaže: “bilo je troje ljudi koji su donijeli odluku o zatvaranju Indian Pointa … bio je to guverner [države New York, Andrew] Cuomo [s bračnim stažem od 15 godina s Kennedyjevom sestrom Kerry], bio je to Riverkeeper [Kennedy] i također je bio Energy [Indian Point]. “Elektrana je zatvorena”, nastavlja Knickerbocker, jer su antinuklearne skupine “potaknule … nuklearni strah da je Indian Point, taj veliki bauk, koji će nas sve dići u zrak i pobiti”. Gradonačelnica također objašnjava zašto se protivi postavljanju bilo kakvih vjetroturbina ili solarnih panela na lokaciji Indian Pointa i zašto se druge zajednice u kojima se nalaze nuklearni reaktori mogu sada organizirati i “pokazati snagu” ako žele spasiti svoja postrojenja.

Nastavno na gradonačelničine riječi o “nuklearnom strahu” koji šire antinuklearne skupine, vrijedi citirati izjavu nuklearnog stručnjaka sa Sveučilišta Stony Brook u New Yorku, Nicholasa Fishera, koja glasi: “Živimo na radioaktivnom planetu u radioaktivnom svemiru. Sav život je evoluirao uz prisustvo prirodne radioaktivnosti” (ovdje)

Brian Wilson ispred New York Energy Alliance (ovdje) održao je pred sugrađanima govor 1. svibnja 2023. godine, a transkript izlaganja (i video) sastavnicom je članka pod naslovom Enviros nastavlja nepotrebnu demonizaciju nuklearke o trošku poreznih obveznika. Wilson kaže da licemjeran sadržaj napadâ na nuklearku od strane “ekoloških” nevladinih organizacija, među kojima je i Riverkeeper, otkriva antiinudstrijsku prirodu njihova izvora.

Antiindustrijska priroda zapravo je proces deindustrijalizacije Amerike koji se proces prenio na Europu, posebice na Njemačku koja je zatvorila svoj posljednji nuklearni reaktor. Njemačka ministrica okoliša Steffi Lemke izjavila je: “Stajalište njemačke vlade je jasno: nuklearno energija nije zelena. … Krećemo u novu eru proizvodnje energije.” “Nova era” nije ništa drugo doli “eufemizam za depopulaciju” (ovdje) koja najviše pogađa siromašne radnike i srednju klasu za koje se Kennedy toliko zalaže.

R. F. K., ml. i geoinženjering

Na pitanje o šumskim požarima koji haraju Australijom, Kennedy, ml. je rekao da su oni “predvidljivi nusproizvod” klimatskih promjena navodeći da je zbog požara morao evakuirati svoj dom u Kaliforniji (ovdje).

Kalifornija i Australija dva su najveća poligona za geoinženjering. Obje države koriste tehnologiju zasijavanja oblaka s ciljem proizvodnje kiše više od 70 godina. Nijedna od njih nije zasijavala oblake da bi ugasila požare. Usporedba rute požara s rutom željeznica i u Kaliforniji (ovdje) i u Australiji (ovdje) oslikava namjeru da se stanovništvo stjera u “pametne gradove”.

Požar u Kaliforniji 2018. godine (ovdje) karakterizira puno anomalija, a zbog jedne od njih nazvali su ga “pametnim požarom” jer zna skakati od kuće do kuće spaljujući je do praha i pritom izbjegavajući drveće. I ne samo to, “pametni požar” proizvodi i “norovirus” koji, zanimljivo, ima iste simptome poput onih nastalih izloženošću zračenju. Svjedoci su mobitelima snimili na djelu usmjereno energetsko oružje (DEW directed energy weapon). Nažalost, Youtube je učinio nedostupnim video zapis korisnika Richie from Boston, ali se snimka ekrana može vidjeti na navedenoj poveznici.

Vodeći svjetski istraživač geoinženjeringa, Dane Wigington, koji kaže da “klimatski inženjeri mogu pržiti koga žele i poplaviti koga žele” (ovdje), na istoimenome Youtube kanalu (ovdje i na GeoengineeringWatch.org) prikazao je dokument Šumski požar kao vojno oružje (Forest Fire as a Military Weapon), dostupan u pdf-formatu ovdje. Toliko o požaru kao “nusproizvodu” klimatskih promjena.

R. F. K., ml. i klimatske promjene

Kontroverznu izjavu da bi “poricatelje klime” i “skeptike globalnog zatopljenja” trebalo poslati u zatvor (ovdje) godine je 2014. uspio obraniti u članku EcoWatch-a pod naslovom “Slanje u zatvor poricatelja klime” (Jailing Climate Deniers) pojasnivši da bi se korporacije, a ne pojedinci, trebale suočiti s kaznom.

Kennedy, ml. bio je povezan s Lawrenceom Rockefellerom s kojim je zajedno podržao glavnog Bidenova lobista klimatskih promjena, Ala Gorea, za njegovu predsjedničku utrku 2000. godine (ovdje) izjavivši: “On je naša posljednja najbolja prilika da spasimo planet.” Al Goreova zahvala Kennedyju za podršku može se poslušati ovdje. Gore je bio u upravnom odboru jedne ili dviju kompanija koje posjeduju softver za praćenje carbon credit-a, poreza na CO2 , odnosno pristojbe koja se plaća IPCC-u, Međuvladinom tijelu za klimatske promjene (ovdje).

Naslov članka “CO2 u Zemljinoj atmosferi skočio je na najvišu razinu u posljednja 4 milijuna godina” autora Bretta Wilkinsa objavljenom (ovdje) na Kennedyjevu The Defender-u (Zaštitnik), odnosno CHD-u Children’s Health Defense (Zaštita zdravlja djece) sam govori o svome sadržaju. Ono što je ovdje bitno istaknuti je vrijednost komentara koji – uz nerazumijevanje kako je The Defender uspio kroz Covid shvatiti prijevaru, a nije shvatio obmanu ljudskom rukom stvorenih klimatskih promjena – donose brojne poveznice pozivajući se na stručnjake poput Tonyja Hellera (CO2 je dobra stvar), dr. Valentine Zharkove (ušli smo u malo ledeno doba), Danea Wigingtona (geoinženjering)…

R. F. K., ml. i malthuzijanci

Godine 2021. prema savjetu indijske ekologice Vandane Shive, Šri Lanka je zabranila sva kemijska gnojiva u korist „organskih“ metoda što je dovelo do katastrofalnih rezultata. Niski prinosi žetve doveli su do povećanja cijena i ekonomskih pritisaka koji su rezultirali „kolapsom“ i prosvjedima. „Ovo je moj heroj, Vandana Shiva, koju poznajem mnogo, mnogo godina, koja mi je doista bila uzorom“, kaže Kennedy predstavljajući Shivu u svom podcastu 2021. godine (ovdje).

Iako Kennedy, ml. ne govori o prekobrojnosti stanovništva, na njegovoj se stranici mogu pronaći moćni sljedbenici Thomasa Roberta Malthusa, engleskog demografa koji je 1798. godine napisao Esej o principima stanovništva i čijim će se idejama nadahnjivati eugeničari i članovi Rimskoga kluba. Jedan od takvih je Fred Stanback, ml., koji je iskoristio svoje bogatstvo za donacije organizacijama kao što je Population Connection, organizacija ranije poznata kao Nulti rast stanovništva, koju je 1968. godine osnovao zloglasni neomalthuzijanac i autor Populacijske bombe, Paul Ehrlich. Stanback je dao milijune dolara Kennedijevu Waterkeeper Alliance-u što se vidi iz priložene tablice (ovdje).

I na kraju, što se to krije iza osobnosti Roberta F. Kennedyja, ml., borca protiv cijepljenja, protiv Covid zatvaranja …, da je upao u zamku nuklearne, klimatsko-promjenaške i globalno-zatopljeničke prijevare te malthuzijanske zaštite okoliša?

Provjeri/www.durdicaantolic.com.hr

Foto naslovnice: screenshot reclaimthenet.org

P O D I J E L I !

Đurđica Antolić

VEZANO

najnovije