Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiBill Gates: „Slijedeća pandemija mogla bi biti puno brutalnija“

Bill Gates: „Slijedeća pandemija mogla bi biti puno brutalnija“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Šaptač pandemijama

Globalistički milijarder i šaptač pandemiji Bill Gates upozorio je svijet da će “sljedeću pandemiju” vjerojatno “stvoriti čovjek” i to “mnogo brutalniju od Covida”.

Samoproglašeni globalni zdravstveni car rekao je publici na institutu Lowy u Sydneyju u Australiji da svijet mora vrlo pažljivo slušati njegove savjete i slijediti njegove upute, inače će doći do ekonomskog pokolja u dosad neviđenim razmjerima.

„Usporedite ekonomsku cijenu pripreme za sljedeću pandemiju s cijenom ove, ekonomski gubitak od preko 10 trilijuna dolara“, rekao je Gates. 

„S pandemijom smo bili glupi što nismo imali alate, praksu i globalni kapacitet da budemo u pripravnosti kao što radimo s požarom ili potresom.“ 

Gospodin Gates pohvalio je brutalnu autoritarnu politiku Australije, uključujući naredbe o maskama i neke od najdužih karantena na svijetu.

„Neke od stvari koje se ističu su da su Australija i oko sedam drugih zemalja rano provele dijagnostiku populacijske razine i imale politiku karantene. To je značilo da ste održali nisku razinu infekcije u toj prvoj godini kada nije bilo cjepiva“, rekao je Gates.

Gates je također pohvalio uspon Kine kao dobru stvar za “svjetski poredak” i izjavio da je potreban stabilan međunarodni poredak temeljen na zajedničkoj političkoj volji kako bi se moglo nositi s budućim pandemijama.

„Jedina stvar koja još uvijek visi na koncu je hoćemo li imati globalni kapacitet i na regionalnoj i državnoj razini što bi značilo da kada dođe do prijetnje (zarazne bolesti) djelujemo na takav način da ne ode globalno“, poručio je Gates.

“Svakih pet godina moramo provoditi sveobuhvatnu vježbu na državnoj i regionalnoj razini pripravnosti za pandemiju i potrebna vam je globalna grupa koja će ocjenjivati ​​sve.“

Gates je upotrijebio primjer Afrike kao regije koja nije primila „pravičan udio cjepiva“ protiv Covid-19 i obećao da će osigurati cijepljenje u budućnosti.

„Postoji veliki neuspjeh tržišnog kapitalizma da sagleda neke od potreba najsiromašnijih. Njihov glas na tržištu je vrlo slab“, rekao je Gates, te dodao: „Možete doslovno spasiti živote za 1000 dolara, a nema puno toga što bi vas toliko ispunjavalo.“ 

Međutim, Gates je propustio spomenuti da su slučajevi Covid-19 u Africi najniži u svijetu, dok je kontinent gotovo u potpunosti necijepljen.

Također je rekao da američka politika, a time i australska, prema Kini treba pomirljiviji i kooperativniji politički pristup u rješavanju velikih problema kao što su klimatske promjene.

„Vidim uspon Kine kao veliku pobjedu za svijet… trenutni mentalitet SAD-a prema Kini, koji je uzvraćen, je neka vrsta gubitničkog mentaliteta. To bi moglo biti vrlo samoispunjavajuće na vrlo negativan način.“

Gospodin Gates u subotu se sastao s premijerom Anthonyjem Albaneseom u Kirribilli Houseu u Sydneyu kako bi razgovarali o klimatskim promjenama, zdravstvenim i energetskim izazovima.

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: screenshot

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

1 KOMENTAR

VEZANO

najnovije