Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiBill Gates: „Vrijeme je da učitelje zamijenimo umjetnom inteligencijom“

Bill Gates: „Vrijeme je da učitelje zamijenimo umjetnom inteligencijom“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Pod kontrolom elite

Milijarder eugeničar pozvao je umjetnu inteligenciju da zamijeni učitelje u učionici kao dio plana da se škole više prilagode globalističkoj ideologiji.

Prema Gatesu, AI chatbotovi bili bi daleko bolji u učenju djece kako čitati, pisati i izvoditi matematičke jednadžbe.

Govoreći u svom podcastu “Unconfuse Me”, Gates je rekao izvršnom direktoru Khan Akademije Salu Khanu da će umjetna inteligencija pod kontrolom elite biti veliki korak naprijed u transformaciji propalog obrazovnog sustava:

“Vrlo malo učenika dobije povratnu informaciju koliko je njihov esej dobar ili loš i obrazloženje zašto je to tako. Mislim da će umjetna inteligencija biti poput izvrsnog srednjoškolskog profesora koji će stvarno ocijeniti vaš esej, a vi se vratite i pomislite, ‘OK, moram to bolje napraviti’”, rekao je Gates.

Kako izvještava endtimeheadlines.org, AI učitelji već postoje, uključujući i jednog pod nazivom Khanmigo kojeg razvija Khan Akademija. Pokreće ga OpenAI-jev ChatGPT alat, koji je također integriran u Microsoftovu tražilicu Bing, i već se može “ponašati kao prilično dobar ljudski učitelj”, rekao je Khan – iako s upozorenjem da današnji AI chatbotovi još uvijek redovito griješe.

Program pokazuje sposobnost da učenike provede kroz korake rješavanja matematičkih problema ili drugih lekcija u učionici, ali neki su učitelji izrazili zabrinutost da je prebrzo dati učenicima odgovore, umjesto da im se pomogne da nauče sami rješavati probleme.

Khan Akademija također eksperimentira s korištenjem alata za olakšavanje studentskih rasprava, potencijalno pružajući “vojsku pomoćnika u nastavi za svakog učitelja”, dodao je Khan.

Chatbot bi, na primjer, mogao pomoći u pokretanju i vođenju edukativnih sesija, vodeći učenike kroz temu za raspravu ili težak matematički problem. “Natjerajmo ih da jedni drugima objasne matematiku”, rekao je Khan, dodajući da bi cilj obrazovnih alata za umjetnu inteligenciju trebao biti ponovno stvaranje iskustva “sjedenja s prijateljima i rada na posebno teškom problemu”.

Kao što vidimo, stvar s „umjetnom inteligencijom“ već je poprimila rasprave širokih razmjera, a da ljudi nisu niti svjesni kako su žrtve još jednog normaliziranja umjetno stvorenih promjena. Nemojte nikada zaboraviti da konce iza zastora AI-a i dalje vuku „Čarobnjaci iz Oza“… i vuku ih u željenom im smjeru…

Evo, na primjer nedavni požar na Havajima već je povijesno označen kao posljedica klimatskih promjena. Naime, samo dva dana nakon izbijanja katastrofalnih požara izašla je knjiga o ovom događaju, gotovo sigurno napisana od strane “umjetne inteligencije” (iako je potpisana od izvjesnog dr. Miles Stonesa).

Zaključke izvucite sami…

Knjiga zasad ima ocjenu 1/5, a u nastavku su neki od komentara…

Provjeri/thepeoplesvoice.tv

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije