Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaWake upBivši član objašnjava što je zapravo UN i tko vlada zemljama i...

Bivši član objašnjava što je zapravo UN i tko vlada zemljama i svijetom?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Zaposlenici oligarha

Bivši visokopozicionirani član Ujedinjenih naroda, Calin Georgescu, iz osobnog iskustva zna o čemu se ovdje radi i što se događa unutar Ujedinjenih naroda:

„Radio sam u ovoj instituciji 17 godina, skoro 18. Počeo sam u Rumunjskoj u programu nacionalnog razvoja, što mi je dalo priliku da shvatim sustav.

Bio sam direktor za koordinaciju rumunjske Nacionalne strategije održivog razvoja i lokalne Agende 21, što sam radio za gotovo 40 okruga u Rumunjskoj. Potom sam posjetio različite događaje u New Yorku, a nakon toga u Ženevi i u mnogim drugim zemljama. Također sam bio i u odbor za Europu, u UN-ovom razvojnom programu.

- Advertisement -

Imao sam priliku prisustvovati mnogim sastancima, razgovorima, tako da razumijem kako ovaj sustav funkcionira. Imao sam priliku upoznati ključne ljude i da shvatim kako ovaj mehanizam funkcionira.

Stigao sam u Ujedinjene narode na osnovu iskustva kao stručnjak za održivi razvoj. Kasnije sam otkrio kako se stvari zapravo kreću. Jer kad odete na teren, upoznate stvarnost. Stvarnost se ne nalazi u uredu, novinama ili TV-u. Stvarnost je na terenu.

Tu sam otkrio da je najvažniji dio igre, da nam priroda, Bog, svemir daju sve što želimo, sve, kako bi mogli pokriti sve naše potrebe. Ali ne i našu pohlepu.

A pohlepa ne dolazi od većine ljudi, veća od malog dijela ljudi. Glavni uzrok su oligarsi, odnosno svjetski oligarhijski sustav. Oni imaju kontrolu i iz tog razloga UN im je platforma ili most za kontrolu čitavog svijeta. A oligarsi su oni koji se jednom godišnje okupljaju u Davosu, članovi Svjetskog ekonomskog foruma. UN-ova Agenda 2030 je agenda iz Davosa.

UN je osnovan 1945. s jednim jednostavnim ciljem da održi mir, što je fantastična svrha. No, problem nije u ovome. Problem je u tome što sam na različitim sastancima, na kojima sam sudjelovao, vidio vrlo malo mira, koji kao da sjedi u kutu i čeka da progovori. I on nikada imao tu priliku. On samo čeka i čeka… I zapravo, sve rasprave, bile su vezane za rat, ali ne kažu rat. Oni su vrlo manipulativni i sve govore obrnuto. Kad kažu mir, misle na rat.

Kad kažu pravda, misle na nepravdu. Ovo je isto kao u slučaju „održivog razvoja“. Bio sam na većini tih sastanaka, službenih i neslužbenih i pregovora, i mogu vam reći kakvi su rezultati. Rezultati su da na kraju dana postojao samo jedan zaključak: kako da povećamo potrošnju.

- Advertisement -

Ponekad je najvažnija večera i kako doći do hrane…

Dakle, povećati samo potrošačku stranu, to je vrlo opasno jer je zapravo bila ista situacija s Rimskim klubom, još jednom važnom nevladinom organizacijom čiji sam član bio. Naime, bio sam predsjednik Rimskog kluba za Europu gotovo dvije i pol godine u Beču u Austriji i tamo sam naišao na isti problem.

To je zato što oni pristupaju ovoj viziji uz pretpostavku da postoje granice rasta. U to su vrijeme otkrili da idemo prebrzo i preopasno u iskorištavanju resursa planeta, ali u smislu pohlepe. Uzmimo na primjer eksploataciju prirodnih resursa u Gani ili Gvineji. Gvineja-Konakri jedna od najbogatijih zemalja na svijetu i vrlo je mala, ali je fantastično bogata. Najbolje zlato i druga prirodna bogatstva nalaze se u Gvineji.

Kada bi ljudi Gvineje željeli iskoristiti prirodne resurse za sebe, to bi bilo u redu. Ali ako dolaze drugi izvana, to je problem. Dakle, tu dolazimo do toga da većina zemalja u svijetu nema kontrolu nad vlastitim prirodnim resursima. To je upravo sustav koji kontrolira Davos, posebno s istom agendom kao i UN, kao što sam vam rekao.

I oni kontroliraju prirodne resurse i ljude na vlasti, koji bi također željeli imati tu moć. Ali oni su samo njihovi zaposlenici.

Svjetski oligarhijski sustav imaju vlast nad Europom, jer kontroliraju sve kancelare, predsjednike, premijere… Oni nisu zaposlenici svog naroda, već rade za drugu stranu, za oligarhe. Oni su samo zaposlenici oligarha.

- Advertisement -

Provjeri/InfoTeam

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

Spremni za istinu?

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije