Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upBježanjem od negativnosti nećemo pobijediti u ovom duhovnom ratu

Bježanjem od negativnosti nećemo pobijediti u ovom duhovnom ratu

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Dobro i zlo

Toliko je toga na svijetu što želi privući vašu pozornost, a puno toga je mračno i negativno. No, je li zatvaranje očiju pred lošim stvarima koje se događaju rješenje problema? One se događaju bez obzira na to…to već znate.

Koliko puta vam je rečeno da “morate to vidjeti da biste bili svjesni toga”?. Bježanjem od loših vijesti nećete napraviti ništa, već ćete samo svoju energiju usmjeriti na samog sebe. Je li to ono što zapravo želite? Ili želite dio te energije ipak utrošiti na pretvaranje sveopće negativnosti u pozitivu?

Mnogi osjećaju zasićenost svime što se događa oko njih, ali ignoriranje problema neće potaknuti preobrazbu koja se mora dogoditi najprije u vama, a da bi se onda proširila i dalje. Sve ostalo vodi vas u stanje u kojem priznajete da ste žrtva, koja se dalje ne želi boriti, već se samo prepustiti izgradnji svog osobnog „pozitivnog“ svijeta u kojem je zabranjeno unositi negativnosti.

Taj svijet je lažni „balon sapunice“ i samo je pitanje vremena kad će ga „šiljci“ negativnosti uspjeti probiti… a onda dolazi osjećaj očaja i nemoći.

Umjesto gradnje paralelnog svijeta lažne pozitive, potrebno je osvijestiti um svime što se događa oko vas, kako biste cjelokupnu situaciju mogli sagledati potpuno i bez straha. S obzirom da svijetom trenutno vladaju upravo oni koji vam žele donijeti samo najgore vijesti, kako bi vas gurnuli još dublje u negativnost, pozitivna promjena se mora dogoditi u vama.

Bez obzira što će vam religija, vlade i mediji pokušati reći, vi niste žrtva života. Vi ste njegov sudionik. Životna iskustva se ne događaju vama, ona se događaju za vas, tako da možete učiti iz njih. Oni su samo dobri ili zli iz vaše perspektive i vaših životnih iskustava koja dodaju filtre kako bi se lekcije lakše nosile. Ali konačna osoba koja prihvaća i procesuira informacije i lekcije ste vi.

Često se kaže “razmišljajte izvan okvira” koji nam je nametnut. To zaista nije lagan zadatak, ali jedino to nam osigurava da budemo “slobodni” mislioci. Podijelite svoje, Bogom dano, pravo da raspravljate o novim idejama, otkrivate ili stvarate nove načine za promjenu svijeta, da zamislite lokalnu održivu zajednicu ili poljoprivrednu proizvodnju temeljem suradnje, a ne konkurencije ili kontrole središnje svjetske vlade.

Nikad ne smijete smetnuti s uma da ste vi duša koja ima ljudsko iskustvo. Vi ste vječni i moćni kreatori, jer u sebi imate iskru kreativnog Izvora. Ako to možete sanjati, možete to i ostvariti.

Život je poput rollercoastera. Pun je obrata, uspona i padova. Može biti zastrašujuć ili uzbudljiv, ovisno o vašoj perspektivi.

Sve što doživljavamo služi za naše životno učenje. Ovdje smo da učimo, da učimo o dobrome i o zlu. Kakva je svrha učenja ako sami filtriramo što želimo učiti, na primjer, samo ono dobro. Kako ćete sutra znati prepoznati i izbjeći zlo, ako ne učite i ono loše.

Dok prolazite kroz ovaj univerzalni trening, dajte sve od sebe da se oslobodite straha, ljutnje, ogorčenosti i koncepta podijeljenosti koji neki u svijetu žele da iskusite. To su negativne emocije koje vas drže u kutiji, ali također pružaju izvor hrane i zabave za mračne sile koje djeluju iza kulisa. Ljubav je veća od straha i treba je izabrati kad god se nađete u situaciji u kojoj osjećate da klizite u tu tamu.

Dok prolazite kroz svoje svakodnevne borbe, pobjede i poraze, prigrlite svoju pravu i vječnu prirodu! Ne bježite od negativnosti! Ona je dio vašeg života, baš kao i pozitiva i pravilno usmjerena može označiti našu konačnu pobjedu!

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije