Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeBolnice ne odvajaju krv cijepljenih i necijepljenih donora

Bolnice ne odvajaju krv cijepljenih i necijepljenih donora

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Kontaminirana krv

Zviždačica iz redova američkih medicinskih sestara čiji je identitet poznat Stewu Petersu, televizijskom voditelju i uredniku istoimenog show-a, u intervjuu razotkriva slučajeve trovanja krvi koja prethodno nije bila onečišćena cjepivom protiv bolesti Covid-19. Naime kod necijepljenih pacijenata nakon transfuzije krvi ili plazme izmjerene su razine Covid antitijela i do 6000! Do toga dolazi iz razloga što bolnice pri transfuziji ne razlikuju krv cijepljenih i necijepljenih donatora.

Zbog toga spomenuta medicinska sestra želi upozoriti one pacijente s oslabljenim imunološkim sustavom koji su podvrgnuti terapiji imunoglobulinima kako bi im se povećala otpornost, da se u bolnicama (barem onima u SAD-u) osoblje uopće ne trudi razdvojiti plazmu cijepljenih od necijepljenih. Stoga injekcije globulina dobivene iz plazme cijepljenih sadržavaju Covid antitijela, a medicinska sestra svjedoči kako je kod jednog takvog pacijenta izmjeren broj od čak 25 000 antitijela, što ukazuje da je donator plazme primio trostruku dozu cjepiva! Nakon ovolike količine posredno primljenih antitijela pacijenti se razbolijevaju, o čemu svjedoči zviždačica primjerima iz iskustava njezinih pacijenata.

Spomenutoj pacijentici je u roku od 4 dana nakon primljene intravenozne terapije pozlilo te je završila na hitnoj pomoći, a u krvi joj je izmjerena razina Covid antitijela od 25 000. Također joj je izmjerena razina D-dimera, čime se nastoji utvrditi je li tijelo u procesu proizvodnje krvnih ugrušaka, te su i ovi parametri bili povišeni, uz još neke druge koji su ukazivali na stanje akutne upale. Pacijentica je izvijestila o svome stanju liječnika koji ju je uputio na imunoglobulinsku terapiju a on joj je priznao kako je znao za prisutnost Covid antitijela u terapiji te da nema ništa loše u tome što je ona na taj način dobila dodatna antitijela.

Ista terapija koristi se kod pacijenata s niskom razinom bijelih krvnih zrnaca pa su i oni u opasnosti jer postoji mogućnost da će svaki mjesec, kroz plazmu kontaminiranu cjepivom, zapravo dobiti booster dozu. Medicinska sestra u intervjuu spominje istraživanja objavljena u časopisu The Journal of Infectious Diseases (1, 2) koja govore upravo o mogućim utjecajima Covid antitijela primljenih putem plazme ili transfuzije krvi kod necijepljenih pacijenata. Inače Crveni križ u SAD-u će tek uskoro početi s provjeravanjem razine Covid antitijela na prikupljenim uzorcima donirane krvi.

U našim zdravstvenim ustanovama iz pouzdanih izvora znamo da se takve analize krvi donatora ne provode, što potvrđuje i sam Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu na svojim stranicama; jedino necijepljeni pacijenti sami sebi u strepnji postavljaju pitanje hoće li putem plazme ili tijekom transfuzije dobiti booster dozu.

Za više informacija pogledajte video.

Sibylla

VEZANO

najnovije