Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiBritanci protestiraju protiv 15-minutnih gradova u kojima će postati zarobljenici države

Britanci protestiraju protiv 15-minutnih gradova u kojima će postati zarobljenici države

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Tehnokratski logori

Petnaestominutni gradovi niču posvuda, a oduševljenje Svjetskog ekonomskog foruma divlja zbog toga. Prošle godine je najavljeno da će Pariz u Francuskoj postati 15-minutni grad, a sada je na redu britanski grad Oxford. Međutim, ogorčeni Britanci uzvraćaju udarac. 

Kao što je ranije izvijestila RAIR Foundation USA, gradsko vijeće je najavilo da će podijeliti Oxford na 15-minutne četvrti ili male 15-minutne gradove koji se nazivaju “zelenijim, čišćim i sigurnijim”. Kako bi dodatno preuzeli kontrolu nad ljudskim životima, globalisti guraju lažnu ideju da će ovi “zeleni” gradovi – koji čine usluge dostupnima stanovnicima unutar 15 minuta od njihovih domova – “spasiti planet” i pomoći cijelom čovječanstvu.

Umjesto toga, oni nisu ništa više od načina da ograniče, prisile, oglobe, kazne, nadziru i ograniče temeljno pravo na slobodu kretanja za stanovnike. Na primjer, stanovnici ne smiju napuštati vaš 15-minutni grad automobilom više od dodijeljenog vremena godišnje. U protivnom ćete biti kažnjeni. Osim toga, vlada će pratiti i kontrolirati svaki vaš pokret putem vaših pametnih telefona i tehnologije prepoznavanja lica.

Klimatska zaključavanja

Koncept “15-minutnog grada” ključan je u Agendi Ujedinjenih naroda 2030. i njihovoj zelenoj agendi Net Zero. Svjetski ekonomski forum također gura ovaj novi koncept. 

Oxford, koji je proglasio „klimatsko izvanredno stanje“, nada se da će njihovi 15-minutni gradovi pomoći u ostvarenju vizije Vijeća „Net Zero carbon Oxford“ do 2040. godine.

Oxford će biti podijeljen u šest zona „kako bi se planet spasio“ od „globalnog zatopljenja“. Elektronske ograde postavljene su na pristupnim cestama kako bi se osiguralo da stanovnici ostanu unutar svoje zone.

Stanovnici svog 15-minutnog grada smiju napustiti najviše 100 puta godišnje, ali tada prvo moraju registrirati svoj automobil koji se prati u cijelom gradu putem pametnih kamera.

Dok se početna dodjela karata za bijeg nekima može činiti razumnom, nakon što javnost prihvati da vas država ima pravo zatvoriti, zajamčeno je da će dodati dodatna ograničenja i manje dozvola za napuštanje vaše zone. To je vrlo jasno i brzo utvrđeno u mnogim zapadnim zemljama u proteklih nekoliko godina pod rubrikom Covid restrikcija.

Prosvjedi i medijska šutnja

Stanovnici Oxforda bijesni su zbog planova općina da grad pretvore u „15-minutne“ kontrolirane zone. Vijeće ih je odbacilo, ignorirajući njihovo nezadovoljstvo.

Građani Oxforda izašli su na ulice, “Mediji šute, naravno”, piše britanska novinarka Sophie Corcoran. Pozvala je ljude da stanu uz građane Oxforda protiv ove vrste totalitarizma.

Provjeri/activistpost.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije