Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiBritancima poručeno da ne griju domove noću kako bi ispunili vladine „zelene“...

Britancima poručeno da ne griju domove noću kako bi ispunili vladine „zelene“ ciljeve

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„Zelena“ prevara

Britanski Odbor za klimatske promjene (CCC) pozvao je milijune Britanaca da ne griju svoje domove navečer kako bi pomogli vladi da postigne svoj cilj neto nule.

Ne, oni ne potiču elitu da odustane od svojih privatnih zrakoplova u komercijalne svrhe, ili da ne troše gorivo za plovidbu jahtama. Chris Stark, voditelj CCC-a, želi da obični građani isključe svoje električne grijalice (dizalice topline) noću kao dio šire akcije za postizanje “ušteda emisija”, što uključuje odmak od plinskih bojlera  – kojeg Chris, licemjer, još uvijek ima.

Sadržano u dokumentu o “promjeni ponašanja”, CCC je preporučio Britancima da umjesto toga “prethodno griju” svoje kuće u popodnevnim satima kada je potrošnja električne energije manja, kako bi teoretski uštedjeli obiteljski novac.

Postoji značajan potencijal za postizanje ušteda emisija, samo promjenom načina na koji koristimo naše domove, stoji u šestom dokumentu CCC-a o “ugljičnom proračunu”, koji izlaže kako bi Ujedinjeno Kraljevstvo trebalo smanjiti svoje emisije između 2033.-2037.

“Tamo gdje su domovi dovoljno dobro izolirani, moguće ih je prethodno zagrijati prije vršnog vremena, što omogućuje pristup jeftinijim tarifama koje odražavaju smanjene troškove povezane s radom mreža i proizvodnjom energije tijekom vremena izvan vršnog opterećenja.”

Kritičari kipe

“Mreža već škripi i sulude ideje poput ove pokazuju koliko će još gore postati”, rekao je Andrew Montford, direktor Net Zero Watcha, za The Telegraph“Jasno je da su obnovljivi izvori energije katastrofa u nastajanju. Sada trebamo političke vođe s hrabrošću da to priznaju.”

Prema torijevskom zastupniku Craigu Mackinlayu, voditelju skupine Net Zero Scrutiny njegove stranke, “postaje jasno da se pridržavanje opravdanih ugljičnih proračuna i edikti koje dolazi iz CCC-a pretvaraju u farsu.”

“Zakon o klimatskim promjenama iz 2008. zahtijevat će izmjene i dopune kako bismo se oslobodili suludih i nepraktičnih ciljeva koje su stanovništvu nametnuli političari koji su davno otišli.

Ovaj posljednji savjet da se smrzavamo hladnih večeri samo pokazuje istinu da je san o obilnoj i jeftinoj obnovljivoj energiji laž.

Došao sam u politiku kako bih poboljšao sve aspekte života svojih birača, a ne učinio ih hladnijima i siromašnijima”, rekao je za The Telegraph.

Niži računi?

CCC inzistira na tome da poštivanje savjeta znači da će “domovi i dalje biti topli, ali se računi mogu smanjiti”, dodajući “Ovo je demonstracija kako vlasnici kuća imaju koristi od razdoblja u danu kada je električna energija jeftinija.”

“Korištenje električne energije za grijanje doma otvara mogućnost odabira vremena kada su cijene niže, nešto što nije moguće s plinskim kotlom”, nastavio je, dodajući “Pametno grijanje ovakvih domova također na najbolji mogući način iskorištava mrežu i podržava veću upotrebu jeftine obnovljive energije.”

Savjet je uslijedio nakon bure zbog Vladinih planova da zabrani ugradnju novih kotlova na lož ulje od 2026. i prisili domove da usvoje dizalice topline.

Downing Street nagovijestio je „polukružno okretanje“ usred upozorenja da bi taj potez povećao siromaštvo u ruralnim područjima i dodatno opteretio elektroenergetsku mrežu.

Prošlog mjeseca je voditelj CCC-a, Chris Stark, priznao da kod kuće još uvijek ima plinski kotao umjesto električne dizalice topline:

“Imam plinski bojler. Volio bih da nemam, ali živim u stanu i toplinske pumpe je vrlo teško postaviti tamo”, rekao je povjerenstvu za zaštitu okoliša Commons-a. “Čovjek koji se bavi plinskim bojlerima i popravlja moj koji se vrlo često kvari, kaže mi da oni nikada neće raditi.”

Znači, radi kako Chris kaže, a ne kako Chris radi…

Provjeri/technocracy.news

Foto naslovnice: screenshot technocracy.news

P O D I J E L I !

Provjeri

Prethodni članak
Sljedeći članak
VEZANO

najnovije