Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiBritanska vlada će dokumente princa Andrewa držati „pod ključem“ do 2065. godine?!!!

Britanska vlada će dokumente princa Andrewa držati „pod ključem“ do 2065. godine?!!!

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Quod licet Iovi non licet bovi

Dokumenti koji se odnose na međunarodna “poslovna putovanja“ princa Andrewa, od kojih su mnoga uključivala vrijeme provedeno s ozloglašenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom, neće biti objavljeni od strane Ministarstva vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva barem do 2065. godine, otkriveno je.

Odluka, koja se odnosi na mnoga putovanja princa Andrewa koje su financirali porezni obveznici između 2001. i 2011., znači da dosjei neće biti dostupni javnosti tijekom njegova života.

Datum je objavljen kao dio odgovora britanske vlade na zahtjev za slobodom informacija (FOI) kraljevskog biografa Andrewa Lowniea, koji je odluku opisao kao “apsurdnu”.

Princ Andrew (63) bio je specijalni predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva za trgovinu i industriju 10 godina od 2001.

Gospodin Lownie je za Telegraph rekao: “Izuzetno je da će dosjei koji se odnose na princa Andrewa, temu moje sljedeće biografije, biti zatvoreni do 2065. godine.

Ostaju mnoga pitanja o njegovoj ulozi trgovačkog izaslanika, javnom imenovanju koje plaćaju porezni obveznici i njegovoj povezanosti s osobama kao što je Jeffrey Epstein.“

Prema izvješću The Indenpendenta, Dukeov mandat završio je 2011. nakon što je bio prisiljen podnijeti ostavku kada se pojavila fotografija na kojoj se vidi kako se sastaje s Jeffreyjem Epsteinom u New Yorku netom nakon što je osuđeni pedofil pušten iz zatvora nakon što je odslužio 18-mjesečnu kaznu zbog seksualnih prijestupa.

Prema Zakonu o slobodi informacija (2000.), dokumenti koji se odnose na kraljevsku obitelj su izuzeti.

Jedinica za informacijska prava Ministarstva vanjskih poslova rekla je da je izuzeće od objavljivanja informacija koje se odnose na komunikaciju s pokojnom kraljicom ili u njezino ime “apsolutno”.

G. Lownie je rekao da je Ujedinjenom Kraljevstvu potreban puno “odrasliji” pristup kraljevskim zapisima. Tvrdio je da bi odgoda u objavljivanju informacija stvorila “vakuum” za “fantaziste”.

“Njihovo oslobađanje donekle bi vratilo povjerenje u institucije, ne samo u monarhiju”, dodao je.

Provjeri/thepeoplesvoice.tv

Foto naslovnice: screenshot thepeoplesvoice.tv

P O D I J E L I !

Provjeri

1 KOMENTAR

VEZANO

najnovije