Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiBritanski NHS traži od pacijenata da biraju između 12 spolova, 10 seksualnih...

Britanski NHS traži od pacijenata da biraju između 12 spolova, 10 seksualnih preferencija i 159 religija

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Je*e lud zbunjenog

Britanski nacionalni zdravstveni sustav NHS je suočen s kritikama jer traži od pacijenata da biraju iz širokog niza opcija koje se tiču ​​vjere, spola i seksualnih preferencija tijekom online registracije.

Naime, kako donosi The Telegraph, od pacijenata NHS-a se traži da izaberu između 159 religija, 12 spolova i 10 seksualnih preferencija prije nego što dođu na bolničke preglede.

Kritičari su rekli da je prikupljanje podataka “bizarno” i “zbunjujuće” jer se onima koji pokušavaju koristiti zdravstvene usluge postavljaju pitanja jesu li boginja, sotonist ili druid, prije nego što pristupe skrbi.

Grupe pacijenata opisale su sustav kao “nesposoban do n-tog stupnja” rekavši da bi “složena i nametljiva” pitanja zbunila korisnike i izazvala zabrinutost za osobnu sigurnost.

Pitanja se postavljaju kada se pacijenti registriraju na internetskom portalu koji im omogućuje pristup pojedinostima o zakazanim terminima u bolnici, rezultatima testova i medicinskoj dokumentaciji prije odlaska na ambulantne preglede NHS-a.

Pacijenti se upućuju na odjeljak sa svojim osobnim podacima kako bi ispunili svoje podatke, uz ponovljene podsjetnike za one koji ne obvezuju.

Opcije “rodnog identiteta” koje se mogu birati uključuju rodnu fluidnost, preispitivanje, bespolno, nebinarno, demiboy i demigirl, kao i muško i žensko. 

Pacijentima se također nudi izbor “seksualnih preferencija”, uključujući panseksualne, biseksualne, homoseksualne, heteroseksualne, lezbijske, queer, upitne, nesigurne ili aseksualne – ili kombinaciju navedenog.

Od njih se također traži da odaberu svoj “spol pripisan rođenjem” i “zakonski spol” među opcijama muški, ženski ili neodređeni.

Provjeri/dailysceptic.org

Foto naslovnice: screenshot dailyscepitc.org

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije