Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeBudwig protokol – vratite tijelo na „početne postavke“

Budwig protokol – vratite tijelo na „početne postavke“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

“Veliki reset” tijela

Dr. Johanna Budwig (1908-2003) je njemačka znanstvenica iz područja kemije koja je za svoj znanstveni rad sedam puta bila nominirana za Nobelovu nagradu. Za ovdje opisani protokol pored vlastitog iskustva primijenila je i otkriće drugog dobitnika Nobelove nagrade za kemiju 1954. godine, Linusa C. Paulinga, na temu prirode kemijske veze.

Osnovna ideja protokola je povratak svih stanica tijela, pa tako i eventualnih stanica raka u normalni aerobni način rada, a to je kada se procesi unutar stanice vrše uz prisustvo kisika.

Kod zdrave osobe, ovaj protokol pomaže stanicama da ostanu u prirodnom (normalnom) aerobnom režimu rada, dok se kod osoba kod kojih su stanice raka već prisutne mijenja način „disanja“ takvih stanica.

Naime, stanice raka u anaerobnom režimu (procesi se odvijaju bez prisustva kisika) postaju nediferencirane (nespecijalizirane za neku funkciju u tijelu) i dijele se bez ograničenja.

Ovim protokolom takve stanice se vraćaju u aerobni režim i prisiljava ih se na diferencijaciju, a što rezultira njihovim programiranim gašenjem – apaptozom.

Osnova protokola je laneno ulje koje je najbolji izvor linolne i linolenske esencijalne masne kiseline, koje se kao gradivi blokovi postupno ugrađuju u lipidnu stijenku stanice, mijenjajući njenu građu. Linolne i linolenske kiseline imaju sposobnost upijanja velikih količina fotona sunčevog zračenja.

One imaju dvije, odnosno tri duple veze ugljik-ugljik, a što znači višak slobodnih elektrona na koje se veže kisik iz krvne plazme, čime započinje „oporavak“ ili proces stanične diferencijacije. Ovaj proces se odvija u mitohondrijima.

Kako bi se laneno ulje učinkovitije transportiralo krvotokom do stanica, dr.Budwig je predložila njegovo miješanje s svježim posnim kravljim sirom. Naime, svježi posni kravlji sir sadrži aminokiseline metionin i cistein koje u svojem sastavu imaju sulfihidrilnu skupinu (SH – atom sumpora i vodika) koja se lako povezuje s masnim kiselinama. Tako povezana aminokiselina i masna kiselina čine tzv. lipoprotein koji je lako topiv u vodi, pa samim time i u krvi i bez problema ulazi u svaku stanicu tijela i opskrbljuje ju energijom, hranom i kisikom.

Enzim citokrom oksidaza koji je važan za proces staničnog disanja u ovom procesu dolazi do maksimalnog izražaja. Također, sunčeva svjetlost je esencijalna za sve vitalne funkcije ljudskog organizma, a ovdje je dobivamo iz lanenog ulja.

Posni kravlji sir ima manje masti od običnog sira što mu omogućava da prihvati veću količinu lanenog ulja od običnog.

Lanene sjemenke su također obvezan sastojak ovog protokola jer neke iznimno važne supstance iz sjemenki nisu prisutne u lanenom ulju, kao npr. lignani i neki vitamini i minerali.

Dakle, osnovni sastojci ovog doručka, ali i cjelokupnog protokola su:

  • Lanene sjemenke
  • Laneno ulje (hladno prešano)
  • Svježi kravlji posni sir

Navedene komponente ulaze u sastav doručka u omjeru 1:2:4, a što znači da ukoliko upotrijebimo 1 jušnu žlicu lanenih sjemenki, dodati ćemo 2 jušne žlice lanenog ulja i 4 žlice svježeg kravljeg posnog sira. Količine se mogu prilagođavati, ali uvijek u istom omjeru.

Lanene sjemenke potrebno je samljeti blenderom ili sjeckalicom i to netom prije pripreme doručka, kako bi se sastojci sjemenja lakše apsorbirali u tijelo. U protivnom, tijelo će ih većim dijelom izbaciti u obliku u kakvom su i ušli, te nećemo imati nikakvu korist od njih.

Zasebno je potrebno pomiješati svježi kravlji posni sir i laneno ulje, ručno ili koristeći neki kućanskih aparata. Miješanje je potrebno vršiti dok se sastojci ne stope u kremastu masu, odnosno dok više nema vidljivih tragova ulja. To garantira da su se komponente dovoljno dobro pomiješale i da će proizvesti željeni učinak.

U dobivenu kremu zamiješaju se samljevene sjemenke lana, te se dodaju i slijedeći sastojci:

  • ½ ili 1 jušna žlica domaćeg prirodnog meda
  • Sok pola ili cijelog iscijeđenog limuna
  • Nekoliko bajama (6-10)
  • Nekoliko polovica oraha (6-10)
  • Sezonsko voće (isjeckano)
  • Banana (isjeckano)

Čitav dodani sastav ručno promiješati žlicom i pojesti obvezno unutar 30 minuta od pripreme. Nakon konzumacije nemojte ništa jesti niti piti barem sat-dva, osim eventualno vode.

Prvih nekoliko dana moguće su tek blage nuspojave u obliku mučnina, dok kod žena može doći do destabilizacije menstrualnog ciklusa i za više od 10 dana, a što se regulira nakon nekoliko mjeseci kontinuiranog uzimanja doručka.

Već nakon nekoliko tjedana trebali biste osjetiti prve rezultate, a oni se ogledaju u svjetlijoj krvi koja je punija kisikom, popravlja se peristaltika crijeva, lakši su udisaji i vraća se osjećaj snage.

Za detaljnije informacije i upute svakako pogledajte navedenu literaturu dr.Johanne Budwig:

[1] dr. Johanna Budwig – Uljno proteinska kuharica – laneno ulje kao istinska pomoć kod arterioskleroze, srčanih udara, raka i drugih bolesti, 1952.

[2] dr. Johanna Budwig – Rak –problem i rješenje, 2000.

Foto naslovnice: pixabay.com

Provjeri

VEZANO

najnovije