Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiCDC istražuje porast misteriozne bolesti mozga kod potpuno cijepljene djece

CDC istražuje porast misteriozne bolesti mozga kod potpuno cijepljene djece

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ne zna se uzrok…

CDC je pokrenuo hitnu istragu o “misterioznom” porastu bolesti mozga među potpuno cijepljenom djecom u Americi.

Prema zdravstvenim dužnosnicima, u južnoj Nevadi su se 2022. utrostručili slučajevi rijetkih, ozbiljnih moždanih apscesa među djecom. Sada CDC istražuje što uzrokuje povećanje, prema izvješću CNNa.

Liječnici su primijetili da je više od 75 posto slučajeva pronađeno kod dječaka u dobi od oko 12 godina, a slučajevi su se počeli značajno povećavati u proljeće 2022., ali razlog je “misterij” liječnicima, navodi CNN.

Odjel za nadzor i kontrolu bolesti (CDC) južne Nevade proveo je vlastitu istragu povećanja i zaključio da slučajevi “nemaju zajedničke izloženosti”, što još više povećava zagonetku. 

Sada će CDC navodno preuzeti „uzde“ kako bi dublje istražio što bi to moglo uzrokovati nagli porast ovih apscesa. Kao da se ne zna što je uzrok… 

I liječnici u drugim državama također su primijetili porast. Sunil Sood, pedijatrijski specijalist za zarazne bolesti u Northwell Healthu u New Yorku, rekao je za CNN kako vjeruje da on i njegovo osoblje viđaju otprilike dvostruko više slučajeva moždanih apscesa kod djece nego prije.

Moždani apscesi mogu uzrokovati druga ozbiljna stanja, uključujući napadaje i oštećenje ravnoteže, vida i govora, ali oni nisu stanje koje su liječnici dužni prijaviti, a uključenje agencija poput CDC-a dolazi tek nakon što se zatraži dodatna pomoć.

Provjeri/thepoeplesvoice.tv

Foto naslovnice: screenshot thepeoplesvoice.tv

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije