Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeČeka li nas sve ovaj scenarij? Ona je svoj obraz i život...

Čeka li nas sve ovaj scenarij? Ona je svoj obraz i život sačuvala…ali ne i posao

Donosimo video kojeg je snimila profesorica etike s kanadskog Sveučilišta Western’s Huron University College, dr. Julie Ponesse , a koji je u međuvremenu uklonjen s YouTubea, u kojem priča o vlastitom iskustvu kao osobe koja je odbila primiti cjepivo protiv Covid-19.

Dr. Ponesse, dovodi u pitanje etiku prisiljavanja ljudi na medicinske postupke i kaže kako je etički pogrešno zahtijevati da se osoblje i studenti „potpuno“ cijepe, bez obzira na činjenicu da takvu politiku potiču i zdravstveni dužnosnici u pokrajini Ontario.

„Suočavam se sa skorim otkazom nakon 20 godina rada. Zato što se neću podvrgnuti ubrizgavanju eksperimentalnog cjepiva u svoje tijelo“, rekla je Ponesse, te dodala: „Ne radim u okruženju visokog rizika. Nisam liječnik na hitnoj. Ja sam učiteljica. Ja sam sveučilišna profesorica.“

Pritisci koji su doveli do otkaza dr. Ponesse proizlaze dijelom i iz priopćenja kojeg je isti dan objavio predsjednik sveučilišta Alan Shepard, a nakon „uznemiravajućeg trenda“ okupljanja studenata u blizini kampusa u Londonu (pokrajina Ontario):

„Ovakve aktivnosti su očito zanemarivanje zajednice kampusa, javnog zdravstva i zakona“, napisao je Shepard, te dodao: „Želimo biti jasni: ako se ovakve aktivnosti nastave, neće biti akademske godine koju smo tako pomno planirali, neće biti zajedničkog učenja s kolegama, direktne interakcije s profesorima, izvannastavnih aktivnosti, sporta, ničega.“

Naravno, ovakva retorika dobro nam je poznata i uvijek će se naći nekakav „opravdani“ razlog za vršenje pritiska na ljude da se cijepe, pod izlikom čuvanja javnog zdravstva i jednostranog poštivanja zakona, bez obaziranja na istovremeno kršenje zakona o ljudskim slobodama i pravima.

Dr. Ponesse objašnjava svoje odbijanje cijepljenja, usporedbom s grčkim filozofom Sokratom: „ U duhu Sokrata, koji je pogubljen zbog postavljanja pitanja. Jeli u redu ili je pogrešno odjednom zahtijevati od svojeg zaposlenika, koji je 20 godina pošteno i dobro odrađivao svoj posao, da se podvrgne nepotrebnom medicinskom tretmanu kako bi zadržao posao?

Sveučilišni dužnosnici negiraju tvrdnju dr. Ponesse da je otpuštena…

Svatko od nas se barem jednom zapitao što će napraviti ako i kada dođe trenutak da mu posao ovisi o tome hoće li pristati na ubrizgavanje nepoznatog sadržaja injekcije. Dr. Ponesse je donijela čvrstu i ispravnu odluku, a što ćeš ti napraviti?     

Conscious Pilat

1 KOMENTAR

VEZANO

najnovije