Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiCovid cjepiva povezana s odbacivanjem presađenih organa

Covid cjepiva povezana s odbacivanjem presađenih organa

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Još loših vijesti za “cijepljene

Časopis za kliničku medicinu nedavno je objavio studiju o tome kako “cjepiva” protiv covida čine ljude nepodobnima za transplantaciju organa.

Ne radi se o tome da bolnice odbijaju izvršiti operaciju transplantacije na „cijepljenima“, već njihova tijela odbacuju nove organe.

Jedna vrsta odbacivanja transplantata posebno identificirana u studiji je akutni alograft rožnice. “Potpuno cijepljeni” primatelji transplantata na kraju razviju “sistemski upalni odgovor” koji rezultira odbacivanjem organa.

“Poznato je da je operacija rožnice jedan od najuspješnijih postupaka presađivanja organa s niskom stopom odbacivanja. Vraća vid, smanjuje bol u očima i poboljšava izgled bolesne rožnice.”

Za potrebe studije, japanski su znanstvenici pogledali kompilaciju podataka prikupljenih iz 23 druge studije, u kojima su ukupno 23 oka od 21 pacijenta podvrgnuta postupku presađivanja rožnice.

Uočeno je da su primatelji transplantata koji su „cijepljeni“ više trpjeli odbacivanje od necijepljenih, kao i ozbiljnije komplikacije kao što su krvni ugrušci, upala srca i Guillain-Barreov sindrom (GBS).

Slična studija objavljena ranije ovog mjeseca u časopisu Transplant Infectious Disease došla je do sličnih zaključaka.

Pod naslovom “Neželjeni događaji nakon cijepljenja protiv SARS-CoV-2 kod primatelja presađenih čvrstih organa: sustavni pregled”, taj rad također ističe odbacivanje organa kao uobičajenu nuspojavu kod potpuno „cijepljenih“.

“Pretraživali smo studije objavljene između 1. siječnja 2020. i 11. kolovoza 2021. kroz Medline, Embase, Scopus, Web of Science, CINAHL Plus with Full Text, LitCovid, medRxiv i bioRxiv”, stoji u dijelu studije poslanom uredniku.

U pregledu su identificirana dva izvješća o slučajevima i tri kohortne studije koje uključuju odbacivanje organa. To uključuje jedan bubreg, jednu jetru, jedno srce i dva nespecificirana primatelja.

“Imunogenost cjepiva je još uvijek suboptimalna u ovoj populaciji”, objašnjava studija o primateljima presađenih organa. “Povrh svega, naširoko se izvještava o prodornim infekcijama.”

Provjeri/naturalnews.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije